Archive for the ‘Inspiratie’ Category

Hästens – van zadelmakerij tot hofleverancier van de Zweedse Koninklijke familie

Wednesday, October 28th, 2015

Een paar maanden geleden ontving ik een persbericht van het Nederlandse PR-bureau van Hästens. Het Zweedse exclusieve beddenmerk opende hier in Amsterdam een gloednieuwe winkel en ik was uitgenodigd. In mijn reactie liet ik weten al jaren zelf een tevreden eigenaar van een Hästens bed te zijn en niet lang daarna kwam de vraag of ik het leuk zou vinden de huidige eigenaar, Jan Ryde te interviewen. Natuurlijk leek me dat leuk! Enige tijd geleden alweer sprak ik hem uitgebreid in de winkel op de van Baerlestraat. Het was een leuk gesprek waarin ik erg veel te weten ben gekomen over de geschiedenis van het merk.

 

Foto paard:zadel:oud Hastens 1

Dat Hästens een familiebedrijf was wist ik al. Ik had voorafgaand aan het interview een uitgebreid persbericht en een bio van Jan Ryde gekregen. Maar het werd me niet duidelijk waar de naam vandaan kwam. Ik ben al ruim twee jaar Zweeds aan het leren, maar heb blijkbaar nog nooit het woord ‘paard geleerd’. Hästens betekent namelijk ‘van het Paard’. De matrassen van het merk zijn dan ook gevuld met paardenhaar! Niet gek als je bedenkt dat de geschiedenis begint bij de zadelmakerij die Pehr Adolf Janson in 1852 oprichtte. Deze Janson is de over-over-overgrootvader van Jan Ryde aan moederskant. Het is dus nog steeds met recht een familiebedrijf.

Handmade_2000T_J-E_1933

 

Als in het begin van de 20e eeuw steeds meer mensen een auto kopen en paarden overbodig worden, gaan veel zadelmakers failliet. Maar niet het inmiddels flink gegroeide bedrijf Janson. De Janson die destijds aan het roer staat besluit zich toe te leggen op het maken van bedden. Hij is ook degene die hier paardenhaar voor besluit te gebruiken en de naam kiest die het merk nog altijd draagt.

 

Hästens Factory_1925

Jan Ryde’s vader is degene die het iconische ruitpatroon introduceert. Hij was een designliefhebber en bezocht veel musea en tentoonstellingen. Zijn redenering was dat het patroon staat voor een modernistische standaard met een huiselijke uitstraling. Het blijkt een slimme zet en het merk valt meteen goed op. In de loop der jaren worden er kleurvariaties op het patroon geïntroduceerd, maar het patroon zelf blijft ongewijzigd. Blauw blijft ook absoluut favoriet bij Hästens’ fans en wordt verreweg het meest verkocht.

 

Foto Hastens bed

Een Hästens bed is niet goedkoop. Er zijn instapmodellen maar die kosten nog steeds meer dan een hoop mensen misschien uit willen geven aan een bed. Maar absolute topkwaliteit staat voor het merk hoog in het vaandel en hier wordt weinig op ingeleverd. Dat betekent dat er ook in de prijs niet onbeperkt concessies kunnen worden gedaan. Maar als je nagaat hoe de bedden worden gemaakt, en waarvan, is de prijs begrijpelijk. De bedden worden bijna volledig met de hand gemaakt en afgewerkt. Er wordt alleen de beste katoen en wol, Zweeds grenen en hypoallergeen paardenhaar gebruikt. Jan Ryde licht tijdens het interview toe dat uit onderzoek is gebleken dat natuurlijke materialen, en paardenhaar in het bijzonder, sneller slaap opwekken. Synthetische materialen doen het tegenovergestelde. Een ander voordeel is dat het stugge paardenhaar bijna niet aan slijtage onderhevig is. Er is een man in Zweden die slaapt op een Hästens bed uit 1907!

Handmade_stitch_wide_2106

 

Hästens brengt regelmatig limited editions op de markt. Dit jaar is dat de 2000T. Een Limited Edition variant op het bestaande luxe model met dezelfde naam. In de gelimiteerde versie zijn, als eerbetoon aan de afkomst van het merk, leren details als stoere handvatten, hoekbeschermers en insignes toegepast. Er is maar een beperkt aantal van deze bedden gemaakt en alle bedden zijn met de hand afgewerkt. Kopers krijgen een door Jan Ryde hand gesigneerd certificaat. Het bed is tot 31 december verkrijgbaar.

Foto Limited Edition

Ik kan als eigenaar van een Hästensbed oprecht zeggen ‘once you go horse hair, you’ll never go elsewhere’. Zo, die verzin ik ter plekke 😉 Ik vond het bijzonder dat ik de kans kreeg Jan Ryde te ontmoeten.

 

 

 

 

 

 

 

Fijne Amerikaanse huizen

Thursday, June 11th, 2015

Als jullie dit lezen ben ik er even tussenuit. Eerst een paar dagen Canada, dan via Pensylvania naar Amish County in Ohio waar ik 21 jaar geleden een periode heb gewoond. Ik heb contact gehouden met een aantal mensen daar, en die ga ik nu weer zien na al die jaren. Ik ben gek op Noord Amerika. De mensen, het eten, de sfeer, de brede straten en auto’s met automaat; ik voel me er altijd meteen thuis. Ook de architectuur, met name die typische Amerikaanse huizen, spreken me enorm aan. Om een beetje een indruk te krijgen van waar ik mijn ogen aan te kost ga geven de komende weken een paar fijne plaatjes van heerlijke Amerikaanse huizen. Veel plezier en tot na 22 juni!

Josiah Dennis House

Josiah Dennis House

fotograaf onbekend

fotograaf onbekend

2Scale architects

2Scale architects

Princetoncapblog

Princetoncapblog

Mycentralnewyork.blogspot.com

Mycentralnewyork.blogspot.com

Thecraftsmanblog

Thecraftsmanblog

George Burlingame house - foto: Ed Uthman

George Burlingame house – foto: Ed Uthman

Dutch colonial - foto: Denverurbanism

Dutch colonial – foto: Denverurbanism

Benieuwd naar meer leuke Amerikaanse huizen? Check mijn bord op Pinterest!

 

 

Trending in de tuin. De tuintrends voor zomer 2015

Monday, June 1st, 2015

Deze week kreeg ik twee persberichten over de leukste tuintrends van nu. Het Bloemenbureau Holland heeft hier zelfs een campagne mét uitgebreide website voor in het leven geroepen. Hier lees je alles over de laatste tuintrends, groen nieuws, tips en trucs en zelfs recepten waarin bijvoorbeeld viooltjes zijn verwerkt. Ook om meer te weten te komen over kamerplanten is de site een bezoek waard. Wist je bijvoorbeeld dat Sanseveria de lucht zuivert? En dat de Varen in de droge wintermaanden de luchtvochtigheid binnen op peil houdt?

foto: simplebites.net

foto: simplebites.net

Volgens de groenstyliste Judith Baehner van het Groenlab zijn de vintage tuinen de verplaatsbare tuin enkele voorbeelden van de tuintrends voor deze zomer.  In de vintage tuin wordt gebruik gemaakt van oude, hergebruikte materialen. een roestige kruiwagen, een kapotte houten ladder, dat gekke stoeltje; ze krijgen allemaal een kans in de vintage tuin. Overigens kun je die trend natuurlijk ook prima toepassen op je balkon of dakterras. Een leuk adres voor Vintage tuinspullen is Wildschut Antiek in Amsterdam!

foto: Ashley Hamm

foto: Ashley Hamm

Voor de verplaatsbare tuin hang je geurige kruiden in draagbare potten of zakken. Je kunt ze dan makkelijk meenemen als je gaat picknicken of barbecuen of als je in de tuin gaat eten. Deze trend is in het bijzonder geschikt voor mensen met balkon of zelfs zónder buiten want een stukje muur is voldoende.

foto: hungryhealthyhappy

foto: hungryhealthyhappy

fotograaf onbekend

fotograaf onbekend

Meer tuintrends kreeg ik via een nieuwsbrief van Digi Makelaars. Slim dat een makelaar in een nieuwsbrief aandacht besteedt aan tuintrends. In mijn andere carriere ben ik PR adviseur voor de woon- en interieurbranche en als Digi Makelaars mijn klant was had ik ze dit zo kunnen adviseren. Zij hebben zich laten inspireren door de trends die tijdens de Chelsea Flower Show in Londen zijn bekendgemaakt. Eén van die trends is de border met weefbloemen. Dit zijn bloemen die de borders op een wilde en gelaagde manier bedekken. Hoe meer bloemen, hoe beter. Je tuin ziet er dan uit als een organisch ontstaan geheel in stijl met de Engelse cottagetuinen of pluktuinen die je vast wel kent van de bladen en TV. Monnikskap, Ruit, Duizendknoop, Dropplant, Siertabak, Crocosmia en Venkel zijn enkele weefbloemsoorten die passen in deze trend.

foto: homeandgarden.nl

foto: homeandgarden.nl

foto: doityourselves.nl

foto: doityourselves.nl

foto: Ruud Baars via Janvroegop.nl

foto: Ruud Baars via Janvroegop.nl

 

Te kitsch, dus té leuk en al een tijdje hot: flamingo’s in het interieur

Wednesday, March 25th, 2015

Golden Girls meets Miami Vice.. Als je aan Flamingo’s denkt, denk je aan jaren ’80 TV series, leuk bedoelde kitsch en als je mazzel hebt, meren in Afrika of andere verre oorden. Maar Flamingo’s in je huis? Ja, absoluut. Flamingo’s zijn hot; al een tijdje zelfs. Ook als je een echte stijlfascist bent. Ik was al lang om 😉

Misschien jullie na deze inspirerende plaatjes ook? Ik ben benieuwd. Laat vooral een berichtje achter!

Foto: Caribbeanlivingblog.com

Foto: Caribbeanlivingblog.com

Lampenkapjes van Chloe Croft

Lampenkapjes van Chloe Croft

Foto: Thedecorfix.com

Foto: Thedecorfix.com

Kussensloopje van Argos

Kussensloopje van Argos

Foto: wallpaperdirect

Foto: wallpaperdirect

foto: Damask et Dentelle

foto: Damask et Dentelle

Stylemepretty.com

Stylemepretty.com

Kijk voor meer voorbeelden op de Pinterestpagina van StudioColumbo

Workshop marmertechnieken

Saturday, February 14th, 2015
Carera marmerimitatie

Carrara marmerimitatie

Vanmorgen heb ik een workshop marmertechnieken gedaan bij het atelier van Margriet van Eijk. Samen met enkele vrienden, waaronder Ineke de Huizenfee en Pietha van  Kussen van Pi (van wie ik twee geweldige kussens heb gekregen, daarover later meer!), hadden we al een tijd geleden besloten dit te doen. Het was een korte workshop waarin we slechts de beginselen hebben ontdekt, maar het was erg leuk en leerzaam. We hebben dan ook besloten om de vervolgcursus  ook te gaan doen. Dan gaan we groene en zwarte marmertechnieken ontdekken. Het is eigenlijk vrij simpel, maar er komt enige verfkennis bij kijken. Ik dacht met mijn opleiding aan de academie toch best wat van kwasten en technieken te weten maar kwam er achter dat dit niet (meer) het geval was. Wel had ik meteen weer dat gevoel dat ik op de academie ook had; ik was echt iets aan het maken. En ik ben best trots op het resultaat al zeg ik het zelf.

Impressie van de workshop.

Impressie van de workshop. Rechts boven mijn imitatie

De vrienden met wie ik deze workshop deed hebben allemaal ‘iets’ met interieurvormgeving. Gedurende de workshop bespraken we welke projecten we voor ogen hadden, thuis of voor klanten, om onze net geleerde kunsten toe te passen.  Vriend Arjan, die ook meedeed, heeft zich de afgelopen maanden gestort op het opknappen van antieke meubels. Zo heeft hij laatst een klein ladenkastje prachtig gerestaureerd en daar onder meer met bladgoud aan gewerkt. Het resultaat is geweldig. Hij heeft ook recent een ladenkastje gekocht en opgeknapt waar een zeer fraai marmeren blad op zit. Ik heb thuis een vergelijkbaar, nep-antieken, kastje staan waar ik al heel lang ‘iets’ mee wil doen. Ik overweeg nu het kastje te voorzien van een imitatie marmeren blad.

Het kastje van Arjan

Het kastje van Arjan

Mijn kastje

Mijn kastje

Ik vind het zwart in het kastje van Arjan te gek, zeker in combinatie met dat goud, maar misschien laat ik mijn kastje verder wel zoals het is op dus het blad na. Ga ik nog even over nadenken. Wat vinden jullie?

 

Orchideeën in het interieur

Sunday, February 1st, 2015

Bij mij thuis staan eigenlijk altijd verse bloemen. Bovendien pluk ik regelmatig takken of bloemen in de tuin van ons zomerhuisje. En er staan altijd orchideeën. Ik weet dat ze een beetje een slechte reputatie hebben en een beetje ordinair en passé worden gevonden, maar ik vind ze prachtig. En ze houden volgens mij ook van mij, want ik krijg levenloze, uitgebloeide en schijnbaar dode exemplaren met bruine dorre bladeren vaak toch weer in bloei. Mijn tip; slechte verzorging. Er worden hier sigaren gerookt, ik vergeet ze water te geven en als ik er dan wel aan denk verzuip ik ze en ik verplaats ze de hele tijd. Bovendien weet ik zeker dat ik, sinds ik me er een beetje in heb verdiept, het snoeien of terugknippen net verkeerd doe. Maar er staan as we speak twee prachtig bloeiende orchideeën naast me die iemand anders drie maanden geleden had weggegooid. Ik doe dus iéts goed.

Ik combineer ze graag onderling en probeer van het plekje waar ze staan mini-composities te maken. Bijvoorbeeld door er een stapel boeken naast te leggen of ze in verschillende potten te doen. Ik vind ze ook juist niét mooi als ze symmetrisch geplaatst worden of als er twee dezelfde naast elkaar in een vensterbank staan. Ze lenen zich juist voor een beetje een rommelig hoekje. Oh, en in zo’n hoge vaas kan écht niet meer!

Omdat het zondag is en regent hier fijn wat plaatjes van mooie interieurs mét orchideeën!

bron: la-belle-vie-tumblr

bron: Lisa Borgnes Giramonti via the Homelook

bron: Traditional Homes

bron: ablogwithaview

Bron: the homelook

bron: stilinspiration.se

bron: mydesignchic

 

Kijk voor meer moois op de Pinterestpagina van StudioColumbo

Woontrend: Tiny homes – groots wonen op weinig vierkante meters

Monday, January 26th, 2015

Downsizing of Micro Homesteading. Het zijn beide termen voor kleiner wonen. Met name in Amerika, waar ze juist gewend zijn aan grote huizen, is deze trend een enorme opmars aan het maken. Steeds meer mensen besluiten alle overbodige spullen weg te doen en, soms met het hele gezin, te verhuizen naar Tiny Homes waar ze leven met alleen de basisbehoeften.  Ze wonen dan in, vaak zelfgebouwde, huisjes met minimaal vloeroppervlak. Maar ook in Europa zie je ze steeds vaker. Het voordeel kan zijn dat je geen vergunning nodig hebt. Dit Finse voorbeeld heeft bijvoorbeeld een footprint (oppervlakte) van nog geen 10m2 en kon daardoor zonder vergunning gebouwd worden.

Op Youtube zijn verschillende tours en kijkjes in dit soort kleine huisjes te vinden. Ik heb er een aantal voor jullie op een rijtje gezet.

Bijzondere vloer in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff in Amsterdam

Thursday, January 22nd, 2015

Vastgoedbedrijf DTZ Zadelhoff heeft onlangs haar intrek genomen in een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Voor het 1900m2 tellende kantoor in het gebouw UN Studio is een volledig nieuwe inrichting ontworpen waarin ruimte is voor diverse flexplekken, stilteruimtes en plekken om in kleine of grote gezelschappen met elkaar te vergaderen. Maar DTZ Zadelhoff wilde ook een open kantoor waarin ruimtes in elkaar overlopen zonder al te veel onderbrekingen. Dat vroeg om een bijzonder ontwerp waarin ook de vloer een belangrijke rol speelt. Het Nederlandse bedrijf Senso, specialist in naadloze interieuroplossingen, leverde de gietvloeren door het hele kantoor die in diverse kleuren en patronen in elkaar overlopen.

Senso vloeren in het pand van DTP Zadelhoff

Senso vloeren in het kantoor van DTP Zadelhoff

Door een slimme combinatie van zachte vloerbedekking en Sensovloeren ontstond een kantoorruimte met goede akoestische eigenschappen en duidelijke functiegebieden.  De gietvloer werd uitgevoerd in twee kleurcombinaties, waaronder puur wit en een betonlook gietvloer. Om deze en andere kleuren naadloos in elkaar te laten overlopen ontwikkelde Senso enige tijd geleden een methode waarmee dit onzichtbaar is opgelost. Zonder gebruik van afbakeningen loopt de ene kleur van de vloer naadloos maar strak door in de andere. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke vloer die als één geheel door het kantoor loopt. De diverse functies en voorzieningen zijn herkenbaar zonder dat de eenheid en synergie in het ontwerp van de inrichting verloren gaat.

Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff

Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff

Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff

Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff

 

 

Zentangle in opmars in het interieur

Thursday, January 15th, 2015

Zentangle? Wat? Ik hoor het je vragen. Maar de kans is groot dat je het herkent als je het ziet. Het is een meditatieve (zen) manier van tekenen (tangling) waarbij diverse patronen worden samengevoegd in één beeld. Het levert mooie, beetje psychedelische beelden op.

Een Zentangle van de Flickraccount van Praile / www.tangletangletangle.com

Een Zentangle van de Flickraccount van Praile / www.tangletangletangle.com

Zentangle van DeepMagicDesigns / bron: Etsy.com

Zentangle van DeepMagicDesigns / bron: Etsy.com

 

De herkomst van Zentangle is wat onduidelijk. De paar sites die er over te vinden zijn hebben het over een zekere Maria en een monnik Rick. Maria vertelde aan Rick dat ze zo rustig en kalm werd van het tekenen van kleine herhaalde patroontjes. Herkenbaar trouwens. Tot op de dag van vandaag staan mijn blocnotes en opschrijfboekjes vol met dergelijke tekeningetjes. Rick omschreef dat rustgevende gevoel als mediteren en zo ontstond de gedachte achter Zentangle. Het houdt qua stijl een beetje het midden tussen Jugendstill, tatoeage-achtige stijl, Escher en de illustraties die je in de jaren ’60 en ’70 wel zag op platenhoezen en in kinderboeken geïllustreerd door bijvoorbeeld Ted Schaap/Scapa. De hoes van het album Revolver van The Beatles lijkt bijvoorbeeld een Zentangle avant-la-lettre. Tenminste, ik meen dat Zentangle een vrij recente ‘uitvinding’ is.

 

Beatles Revolver platenhoes lijkt een beetje op Zentangle

Beatles Revolver platenhoes lijkt een beetje op Zentangle

Pagina uit het boek 'De Grote Reis met Opa en Bennie Blauw' met tekeningen van Scapa (Ted Schaap)

Pagina uit het boek ‘De Grote Reis met Opa en Bennie Blauw’ met tekeningen van Scapa (Ted Schaap)

Ik ben op Facebook lid van de groep Amsterdam Durft Te Vragen. Dat is een te gekke groep waar mensen de gekste vragen stellen maar ook leuke dingen delen. Op een dag las ik een oproep van een zekere Pien Roozen. Zij is groot fan van deze techniek en maakt bijzondere tekeningen. Om te kunnen blijven oefenen, ook in opdracht, wilde ze graag een paar Zentangle tekeningen maken voor mede-groepsgenoten. Pien vroeg plaatjes te delen en zij zou kiezen welke ze zou natekenen. In mijn jeugd was ‘De Grote Reis met Opa en Bennie Blauw’ met tekeningen van Ted Schaap één van mijn favoriete boeken dus ik raakte meteen in een soort nostalgische trance en wilde heel graag een tekening van haar. Ik vond een mooie afbeelding van de Eiffeltoren en plaatste die onder haar oproep. Al snel kreeg ik een mailtje dat ze graag mijn afbeelding wilde namaken. Inmiddels heb ik deze ontvangen. Hij is erg leuk geworden. In overleg heeft ze hem op wat gelig papier getekend zodat het een oude tekening lijkt. Ik wil er een mooie lijst met passe-partout omheen doen en hem dan in mijn werkkamer hangen.

De Tekening die Pien voor mij maakte

De Tekening die Pien voor mij maakte. De gele streep zit er in het echt niet in

Ik kan me zomaar voorstellen dat Zentangle een enorme opmars gaat maken in het interieur. Het past goed bij de zelfmaaktrend en de hang naar folkore, oude handwerktechnieken en handbedrukte stoffen. In de mode wordt het bijvoorbeeld hier en daar al toegepast. Gek genoeg heb ik het idee dat ik het nog niet eens zo lang geleden heb gezien in de collectie van, ik meen, H&M, maar ik kan er niets over vinden online. In dat geval loop ik sowieso hopeloos achter natuurlijk. Maar dan nog kan ik me voorstellen dat het er opnieuw aan zit te komen. Oh, en dat Pien mij een tekening heeft gegeven past natuurlijk helemaal in de trend van de shared economy. Klikken jullie allemaal even door naar haar Facebookpagina? Dan is het cirkeltje rond 😉

Zentangle muur / bron: scraphacker

Zentangle in de collectie van Stéphane Rolland

Zentangle in de collectie van Stéphane Rolland

Zentangle pompoenen / Robin Inspirations op Pinterest

Zentangle pompoenen / Robin Inspirations op Pinterest

Zentangle kussensloop / Print all over me

Zentangle kussensloop / Print all over me

Zentangle kussensloop / Fineartamerica.com

Zentangle kussensloop / Fineartamerica.com

 

 

Interieur trendkleuren 2015

Saturday, January 10th, 2015
Pantone trendkleuren 2015 / beeld: Elle Decor

Pantone trendkleuren 2015 / beeld: Elle Decor

Dit zijn ze. Volgens Pantone zijn dit dé trendkleuren van 2015. Met pakkende namen als ‘Crushed Grape’, ‘Steel Gray’, ‘Red Dahlia’ en ‘Vineyard Green’ laat Pantone zien welke kleuren het komende jaar vaak terug zullen komen. Als palet vind ik het niet heel mooi. Het staat me zelfs een beetje tegen. Maar enkele van de kleuren individueel spreken we wel aan. Ik heb er drie uitgelicht.

Pantone Rosette

Pantone Rosette

Rosette. Kleurcode 16-1518. Pantone beschrijft deze kleur als volgt: Part of the “Abstractions” palette: “Similar to the formulation of abstract art where styling might seem randomly gathered, forming a mosaic of differing shapes and many of them geometric.” Ik snap geloof ik best wat ze bedoelen. Deze kleur is bijzonder geschikt als basis voor een eclectische mix van stijlen en kleuren. Hij oogt een beetje fifties/Mid Century, maar misstaat ook niet in een interieur met een lekkere overdaad aan ‘Paris Chique’ of Hollywood regency. Ik ben sowieso fan van roze in het interieur. Zie voor meer fijne voorbeelden mijn Pinterest.
bron: Quinncooperstyle

bron: Quinncooperstyle

bron: Architectural Digest

bron: Architectural Digest

Pantone White Alyssum

Pantone White Alyssum

White Alyssum. Kleurcode 11-1001. Ik moest twee keer lezen want ik dacht dat er white asylum stond. Alyssumis schildkruid. In de meeste gevallen is dit geel, maar er bestaat ook een witte variant. Die lijkt een beetje op Fluitenkruid. Die grote bossen witte bloemetjes die in de late lente bermen langs wegen en sloten vullen. Ik plukte ze vroeger altijd voor mijn moeder, maar ze vielen uit waar je bij stond. Tocht heeft dit kruid zijn weg weten te vinden in menig Nederlandse traditie. De kanten zoom van sommige klederdrachten is bijvoorbeeld geïnspireerd op Fluitenkruid.  White Asylum doet het in mijn ogen dan ook goed in een niet de druk interieur waarin sobere tinten de basis vormen, maar waar ruimte is voor inspiratie vanuit folklore of de natuur. In het palet van het tweede voorbeeld hieronder zie ik zelfs de kleuren van de knotwilgen bij ons achter vroeger terug. Het is wellicht iets te winters qua sfeer om te passen bij de tijd van het Fluitekruid.

bron: Garrison Hullinger

bron: Garrison Hullinger

Bron: Imaxia

Bron: Imaxia

Pantone Steel Gray

Pantone Steel Gray

‘Steel Gray’, kleurcode 18-4005. Ik snap de naam niet helemaal want zie er noch steel, noch gray in. Het is, net als bijvoorbeeld muisgrijs, wel een gebruikelijke Engelse term voor een kleur, maar die kleur heeft meer een blauw/paarse gloed dan een groene. Hoe dan ook, ik vind het een bijzondere kleur. Maar misschien niet als hoofdkleur, en misschien zelfs meer als startpunt dan als echte kleur. Ik vond bijvoorbeeld dit plaatje op Coolshire.com waar de kleur zelf niet letterlijk in zit, maar waar het palet wel een afgeleide kan zijn van deze kleur.

bron: Coolshire

bron: Coolshire

Op het blog van Lona de Anna vond ik deze geweldige kamer. Hier is de kleur op de muur, hier overigens groen genoemd, meer identiek aan de Steel Gray van Pantone. Je ziet dat deze sobere tint een mooie basis is voor diverse groen, grijs en bijna oker-achtige tinten. Ondanks de wat kille kleur is deze ruimte wel warm. En ik zie graag een gedurfde kleur op een muur die leidt naar immens hoge plafonds. Niet te voorzichtig zijn als je veel muur hebt, juist niet!

bron: Lona de Anna

bron: Lona de Anna