Wonen binnen de ring van Amsterdam voor onder de 175.000 euro

Gevonden op Funda
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Op Facebook, in groepen als Amsterdam Durft te Vragen (Amsterdammer en nog geen lid? NU doen!) komen regelmatig wanhopige vragen voorbij van mensen die in Amsterdam willen wonen, maar daar geen budget voor hebben. Kopen kan niet want is te duur, maar voor een sociale huurwoning komen ze ook niet meer in aanmerking.  Goed, de tijden dat je nog iets kon kopen voor onder de €150.000,- in het Centrum zijn waarschijnlijk voorbij. Maartoch denk ik dat mensen soms gewoon nog te kritisch zijn.  Ze willen bijvoorbeeld minimaal 50m2 en een aparte slaapkamer én een balkon in een beetje goede buurt binnen de ring. Oh, en er ook niet te veel aan moeten doen dus de keuken en badkamer moeten netjes en het liefst ook redelijk nieuw zijn. Dan maak je het jezelf onnodig moeilijk en zul je alleen maar gefrustreerder raken.

Door hier en daar iets aan je woonwensen bij te schaven is het namelijk echt wel mogelijk iets te vinden voor die prijs. Zeker als je nét even buiten de ring of in Noord gaat kijken. Dan krijg je er voor dat geld bijvoorbeeld vaak zelfs een slaapkamer bij en soms zelfs een tuin! Dat je echter binnen de ring nog steeds heel leuk kunt wonen als starter bewijzen de volgende 5 appartementjes. Veel zijn er al verkocht onder voorbehoud, of onder optie, maar ze bewijzen wel dat er meer is dan je misschien mogelijk dacht. Ik ga dan wel uit van alleenstaande starters, of een koppel dat elkaar héél lief vindt.

1. Marnixstraat (Jordaan!), 28m2 voor €175.000,-

Klein maar fijn, en bovendien mét die nieuwe keuken en badkamer. Dit leuke studio-appartementje heeft zelfs een aparte slaaphoek. Als je daar minder waarde aan hecht kun je de tussenwand helemaal weghalen waarna je een flinke zit/slaapkamer hebt. Maar je kan bijvoorbeeld ook de doorgang iets verbreden en er dubbele glazen deuren in zetten. Je krijgt dan echt een aparte slaapkamer maar wel met een soort raam/daglicht. De badkamer is prachtig en heeft een handige kast voor de wasmachine die je anders vaak in de keuken ziet.

foto’s: Rappange Makelaardij

2. Eikenweg (Oost), 31m2 voor €175.000,-

Vlakbij het Oosterpark en de vele leuke cafeetjes in Oost ligt dit gezellige tweekamerappartementje. Door de speelse indeling voelt het groter dan het is. Nadeel is dat de keuken afgezonderd van de zitkamer is. Maar het stoere aanrechtblok maakt een hoop goed! Je zou kunnen besluiten de deur tussen de hal en de zitkamer weg te halen om zo toch een meer open gevoel te creeëren. Ook hier zou een klassieke glazen deur voor meer openheid kunnen zorgen. De zitkamer is met de erker en leuke potkachel echt een cadeautje. In de slaapkamer is ruimte genoeg voor een tweepersoonsbed. De wasmachine kan een plek krijgen in de neutrale, wat gedateerde maar wel sfeervolle badkamer. Persoonlijk zou ik die lekker laten zitten want hij past perfect bij de vintage sfeer van het appartement. Echt leuk wonen hier!

foto: Voorma & Millenaar Makelaars & Taxateurs

3. Hondiusstraat (Randje Bos en Lommer/Baarsjes), 43m2 voor €175.000,-

Voor wie graag in een groene omgeving woont, maar wel de stad om de hoek wil hebben. Aan de rand van het steeds leukere Erasmuspark maar om de hoek van het Mercatorplein en Bos en Lommerplein, ligt dit appartement. Het bevindt zich op de 4e en tevens bovenste verdieping dus je hebt geen bovenburen. De entree is op de derde verdieping. De hoge nok met balken versterkt het loft-achtige gevoel dat je hier krijgt. Het is ook flink groot, maar het heeft wel schuine wanden. Er is niet veel plek voor een boekenkast, klerenkast etc. Daar zul je dus creatieve oplossingen voor moeten vinden. Op de foto van het openstaande raam lijk je naar buiten op een platje te stappen. Legaal of niet, een kussen, een wijntje en een paar plantjes en je kunt je lol op in de zomer. De badkamer is keurig en redelijk nieuw, net als de keuken. Hier helaas wel de wasmachine pontificaal midden in je huis. Als je de plattegrond mag geloven zou er in de badkamer ruimte voor te maken moeten zijn. Dat is toch prettiger. De slaapkamer is open, maar je zou met een gordijn, of een wand van kasten voor boeken en kleren, een afscheiding kunnen maken.

Foto’s Isaak Makelaar O.G

4. Kinkerstraat, 30m2 voor €165.000,-

De omschrijving heeft het over de ‘levendige’ Kinkerstraat. Ik denk dat we het er allemaal over eens mogen zijn dat hier ‘druk’ mee bedoeld wordt. Dit appartement ligt bovendien aan de voorkant dus in de zomer zul je met de ramen open wat last kunnen hebben van het verkeer en de voorbijgaande mensen beneden. Dat gaat ‘s nachts gewoon door, want dit is een drukke fietsroute van het centrum naar de Baarsjes en Nieuw West. Maar als je daar tegen kan woon je hier wel heel centraal en met alles om de hoek. Het is een studio, maar ook hier zijn er mogelijkheden om de indeling zo aan te passen dat je een aparte slaapkamer kunt maken. De huidige eigenaar had het waarschijnlijk ook zo in gebruik, en de zeer vakkundige verkoopstylist heeft ook het bed weer in de nis geplaatst. Haar idee om een witte Smeg ijskast in de keuken te zetten was overigens briljant. Het trekt het toch behoorlijk gedateerde appartement helemaal de grootstedelijke vintage sfeer in. Ik trapte er in ieder geval helemaal in en zag pas na een paar keer kijken de mankementen. Het behoeft wat aandacht. Mijn advies hier zou zijn om de muur tussen de keuken en de zitkamer open te breken. De doorgang van het halletje naar de keuken is dan niet meer nodig. Door de nis waar nu de ijskast staat, en de oude doorloop naar de keuken deels bij de badkamer te betrekken maak je die een stuk groter. Er kan dan een wastafeltje en misschien zelfs een klein model wasmachine in. De keuken plaats je in een L in de nis die daar zo is ontstaan. Ook hier zou ik weer een dubbele glazen deur, of een wand van kasten tussen de zitkamer en slaapkamer adviseren en tadaaaaa; een echt fraai en fris appartementje!

foto’s: Stadsmakelaars

5. Madurastraat (Oost), 26m2 voor €175.000,-

Dat Oost inmiddels niet meer ‘up and coming’ maar gewoon hardcore hot is bewijst de prijs van dit appartement. De vraagprijs is dezelfde  als appartement 1 in de Jordaan, maar het heeft dezelfde oppervlakte. Bovendien is het hier echt lastiger om een aparte slaapkamer te maken. Als je niet als in een grotemensenhuis om je bed heen wilt kunnen lopen zou je in de nis rechts op de plattegrond een bed tegen de wand kunnen zetten. Een gordijn of een open kast kan dienst doen als afscheiding. Maar wat dit appartement als grote pré op de andere voorbeelden heeft is een balkon! Het is niet groot, maar je kunt er twee kleine stoeltjes op kwijt en er wat plantenbakken ophangen. Vaak is dat al genoeg. De keuken en badkamer zijn allebei niet spectaculair maar neutraal en nieuw. De bar, bekleed met hoogpolig tapijt, geeft het een precies goed fout sfeertje. Er is geen bergruimte dus je zou kunnen overwegen om de wc meer in de badkamer te plaatsen en dat hoekje van de badkamer om te bouwen tot kast. Eventueel kun je daar de wasmachine plaatsen, al heeft die nu een prima plek achter een deur naast de keuken. Met de nog steeds leuker wordende Javastraat om de hoek is de lokatie echt perfect. Het appartement ligt op 1-hoog. de ervaring leert dat je dan wel eens wat overlast kunt hebben van de bovenburen. Maar met een beetje isolatie is dat al snel flink te reduceren.

foto’s Makelaarsland

Let op!

Zoals altijd geldt ook nu weer dat ik niet de makelaar ben! Dus mocht je interesse hebben in één of meerder van deze huizen, klik dan op de link bij het betreffende appartement en je komt op Funda uit. Daar staan de contactgegevens van de makelaar. 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

2 thoughts on “Wonen binnen de ring van Amsterdam voor onder de 175.000 euro”

  1. Hallo,

    Wat een goed idee en wat een leuke knusse plekjes.
    Wij zijn bezig met tiny house woningen. Onze oudste zoon moet dan over drie jaar uit huis. Zijn er voor nu ook mogelijkheden met kleine huizen voor twee slaapkamers. Of van 1 er twee te maken. Wij zijn tiny house gericht dus schrikken niet snel.

    1. Dag Paul, Daarvoor zul je echt even zelf op Funda moeten blijven kijken af en toe. Ik ben (nog) geen makelaar en heb de huizen ook op Funda gevonden. Maar er is vast wel wat te vinden. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.