Archive for the ‘Tips’ Category

Adresje! Wildschut Antiques & Oddities Amsterdam

Wednesday, September 30th, 2015

Eens in de zoveel tijd sla ik mijn laptopje open in een geweldige antiekwinkel in de Amsterdamse Jordaan; Wildschut Antiques & Oddities. De winkel zit er al een tijdje en heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst.  Een trouwe schare fans waaronder stylisten, interieurarchitecten, makelaars en veel modemensen; maar ook particulieren op zoek naar iets bijzonders weten de weg te vinden. Eigenaren Baukje en Michiel trekken er regelmatig op uit in Frankrijk of andere Europese bestemmingen, op zoek naar de leukste en meest bijzondere spullen. Voor prachtige Franse antieke kasten, keramiek, glaswerk en bijzondere kroonluchters ben je bij Wildschut bijvoorbeeld aan het perfecte adres. Maar ook voor gekke, opvallende vintage gebruiksvoorwerpen, snuisterijen uit oude apotheken en laboratoria of een origineel cadeau is de winkel meer dan een bezoek waard.

Ik ben bijvoorbeeld gek op deze blauwe Venetiaanse Murano kroonluchter. Hij zit tegen het randje van kitsch aan, maar is weer zo fragiel van kleur en vorm dat het stijlvol blijft.

Wildschut-venetian-chandelier-640x425

Ben je vliegtuigfan of piloot? Kom dan helemaal een keer langs. Er hangen altijd minstens twee vintage modelvliegtuigen aan het plafond! Wat dacht je bijvoorbeeld van dit handgemaakte exemplaar met echte motor?

Wildschut-airplane-blue-640x425

 

Wildschut zit op de 1e Looiersdwarsstraat 8b HS.

Volg ze ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

Een scene uit een Britse serie diende als inspiratie voor deze geweldige cottage

Friday, July 24th, 2015

Zat om steeds de hoofdprijs te betalen voor een kamer of een cottage als hij zijn ouders bezocht in North Yorkshire, besloot Leighton Cheal, die in Berlijn woont, op zoek te gaan naar een eigen plekje. Hij liep toevallig tegen deze verbouwde schuur aan, die in de jaren ’80 was verbouwd tot vakantiewoning. “Er was sindsdien niets meer aan gedaan, en alles zag er dus nog precies zo uit als in die tijd. Tot en met de saaie en truttige kleuren”.

Secret View Cottage North Yorkshire

Secret View Cottage North Yorkshire

Leighton greep de uitdaging met beide handen aan, en begon enthousiast plannen te maken. “Ik wilde er een gezellige en rustgevende ruimte van maken, en tegelijkertijd de beperkte ruimte zo efficient mogelijk indelen”. De inspiratie vond Leighton op een wel heel opvallende manier. “Ik ging voor ‘country contemporary’ met een vleugje ‘London Gentleman’s Club’. Op een avond zat ik op TV naar de serie Indian Summers te kijken en zag ik een scene met een soort duivengrijs tegen een Pruisisch blauwe schrotenwand. Ik werd er echt door gegrepen en heb een screenshot gemaakt en dat als moodboard gebruikt. Gek genoeg leverde dat ene beeld zoveel inspiratie op dat alles daarna vanzelf op zijn plek viel”.

De scene uit Indian Summers waar het allemaal mee begon

De scene uit Indian Summers waar het allemaal mee begon

 

De zitkamer vóór deze werd opgeknapt

De zitkamer vóór deze werd opgeknapt

 

De zitkamer nu

De zitkamer nu

 

Meubels werden hergebruikt of tweedehands online gekocht. De armstoelen kocht Leighton bijvoorbeeld voor nog geen 100 pond op ebay. Veel van de meubels en verlichting werden ontworpen door een vriend. De kunst is gemaakt door een andere vriend uit Berlijn, de Nederlandse kunstenaar Lukas Julius Keijser. Ze geven het voornamelijk klassieke palet net even die gewaagde en moderne knipoog. De cottage ligt vlak bij de historische stad York en het imposante Castle Howard, waar Brideshead Revisited is opgenomen. Het huisje is, als Leighton er niet zelf is, te huur!

 

De keuken vóór Leighton deze opknapte

De keuken vóór Leighton deze opknapte

 

De keuken ná

De keuken ná

 

11377299_10205255490960074_1519528186588975546_n

11212595_10205238037203741_4491892598287544455_o

682285c7_original

1461104_10205255488960024_821824629073241625_n

1b4a4de8_original

9e041995_original

 
 

De waanzinnige werken van kunstenaar Jeremy Mann

Tuesday, March 31st, 2015

Dit kwam ik tegen op Facebook waar een Spaanse vriend het deelde. Het werk van de Amerikaanse kunstenaar Jeremy Mann. Ik was meteen fan. De werken, olie op doek, zijn vrij klein, ongeveer 30×30 cm, maar dat maakt het misschien nog extra bijzonder. Waanzinnig hoe de kunstenaar met slecht enkele simpele penseelstreken zulke realistische taferelen weet neer te zetten. Misschien maar eens een telefoontje of mailtje aan zijn galerie wagen. Ik zou dit heel graag thuis hebben hangen. Ook omdat veel van de doeken straatscènes in ‘mijn’ San Francisco uitbeelden.

'Last Night in the Mission' Olie op paneel - Jeremy Mann

‘Last Night in the Mission’ Olie op paneel – Jeremy Mann

'New York Sunset No. 1', olieverf op paneel - Jeremy Mann

‘New York Sunset No. 1’, olieverf op paneel – Jeremy Mann

Jeremy deelt regelmatig foto’s van zijn werk op zijn Facebookpagina. Hij wordt (o.a.) vertegenwoordigt door de John Pence Gallery in San Francisco

 

De leukste woon- en designexpo’s op een rij

Tuesday, March 3rd, 2015

Het regent bij mij uitnodigingen voor leuke, bijzondere en spraakmakende tentoonstellingen de komende periode. En ook lopende tentoonstellingen staan hoog op mij ‘to go to’ lijstje. Ik zet de leukste even op een rijtje voor jullie.

21 & 22 maart – Loods 6, groepsexpositie van Inge Bečka, Pietha de Voogd, Katja Stam en Marlies van Geenen.

In het markante gebouw Loods 6 in Amsterdam Noord is werk van vier verschillende kunstenaars en ontwerpers te zien. De exposanten werken ieder in verschillende disciplines die samen een unieke combinatie vormen. Te zien zijn werken in porselein van Inge Bečka, houten meubels en beelden van Marlies van Geenen, houtskooltekeningen van Katja Stam en kussens en textiele creaties van Pietha de Voogd.

 

image

 

Concept Gallery Amsterdam – Dazzling Downfall, nog te zien tot 30 juni
Dazzling Downfall is een grafisch statement tegen de kaalslag van de aardbol, gegoten in een installatie van naadloze vloeren, wanden en designmeubels. Met deze installatie gaan het gerenommeerde ontwerpersduo Studio Job en diverse interieurmerken die samenwerken in de Concept Gallery Amsterdam op IJburg op zoek naar het spanningsveld tussen wat de politiek ons voorhoudt, en de onherstelbare schade die dagelijks wordt aangericht aan onze leefomgeving. In een esthetisch aantrekkelijk en bijna folkloristisch patroon op naadloze wanden en vloeren van Senso die in de installatie zijn toegepast blijkt na een tweede blik gebruik te zijn gemaakt van afbeeldingen van wapentuig, smog, fabrieken en machines. Deze elementen zijn kenmerkend voor de ontwerpen van Studio Job. De ellende wordt als het ware verweven in een wereld die misschien mooier lijkt dan hij is. Dit zet aan tot denken en dialoog en dat is precies wat de samenwerkende merken in de Concept Gallery en Studio Job voor ogen hebben.

De expositie is na een succesvolle aftrap in Antwerpen nu te zien in de Concept Gallery Amsterdam; de inspiratie-hub voor architecten, ontwerpers en designliefhebbers waar merken als Thonet, Limited Edition, De Ploeg, Julia, Oligo en Senso samenwerken. De expo is tot 30 juni te zien. De Concept Gallery zit aan de Pedro de Medinalaan 53 te Amsterdam.

Dazzling Downfall / Studio Job & SENSO

Dazzling Downfall / Studio Job & SENSO

 

keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden – Op de Thee, nog t/m 31 mei te zien

Deze tentoonstelling neemt je mee naar verschillende theeculturen. Van China, de bakermat van thee, naar Japan en van het Verre Oosten naar Engeland en Nederland. Complete serviezen, verfijnde kommen, unieke theepotten en fraaie theebussen vertellen van de bijzondere reis die thee in de loop der eeuwen heeft afgelegd. Maar ook een Japans theehuis, een theekoepel en de afternoon tea laten het verhaal herleven. Je ziet de nostalgische posters van theefabrikanten uit de 20e eeuw en ontdekt dat ook Nederland een rijke theecultuur heeft.

Campagnebeeld Op de thee_PressA4_lores_RGBscreen_1

 

Decorfabriek Maastricht – Designday editie #10: Terug naar de toekomst, 15 t/m 17 mei 2015

Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die zelf ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Het evenement vindt plaats in de historische, industriële Decorfabriek in Maastricht. Designday beleeft mei 2015 alweer haar tiende editie. Voor deze jubileumeditie worden de beste, meest eigenzinnige en oorspronkelijke designers uit binnen- en buitenland bij elkaar gebracht op een bijzondere plek met een voor iedereen, deelnemers en bezoekers, uitdagend programma.

De Decorfabriek zit aan de Meerssenerweg 215 in Maastricht

Schermafbeelding 2015-03-03 om 14.47.13

Zentangle in opmars in het interieur

Thursday, January 15th, 2015

Zentangle? Wat? Ik hoor het je vragen. Maar de kans is groot dat je het herkent als je het ziet. Het is een meditatieve (zen) manier van tekenen (tangling) waarbij diverse patronen worden samengevoegd in één beeld. Het levert mooie, beetje psychedelische beelden op.

Een Zentangle van de Flickraccount van Praile / www.tangletangletangle.com

Een Zentangle van de Flickraccount van Praile / www.tangletangletangle.com

Zentangle van DeepMagicDesigns / bron: Etsy.com

Zentangle van DeepMagicDesigns / bron: Etsy.com

 

De herkomst van Zentangle is wat onduidelijk. De paar sites die er over te vinden zijn hebben het over een zekere Maria en een monnik Rick. Maria vertelde aan Rick dat ze zo rustig en kalm werd van het tekenen van kleine herhaalde patroontjes. Herkenbaar trouwens. Tot op de dag van vandaag staan mijn blocnotes en opschrijfboekjes vol met dergelijke tekeningetjes. Rick omschreef dat rustgevende gevoel als mediteren en zo ontstond de gedachte achter Zentangle. Het houdt qua stijl een beetje het midden tussen Jugendstill, tatoeage-achtige stijl, Escher en de illustraties die je in de jaren ’60 en ’70 wel zag op platenhoezen en in kinderboeken geïllustreerd door bijvoorbeeld Ted Schaap/Scapa. De hoes van het album Revolver van The Beatles lijkt bijvoorbeeld een Zentangle avant-la-lettre. Tenminste, ik meen dat Zentangle een vrij recente ‘uitvinding’ is.

 

Beatles Revolver platenhoes lijkt een beetje op Zentangle

Beatles Revolver platenhoes lijkt een beetje op Zentangle

Pagina uit het boek 'De Grote Reis met Opa en Bennie Blauw' met tekeningen van Scapa (Ted Schaap)

Pagina uit het boek ‘De Grote Reis met Opa en Bennie Blauw’ met tekeningen van Scapa (Ted Schaap)

Ik ben op Facebook lid van de groep Amsterdam Durft Te Vragen. Dat is een te gekke groep waar mensen de gekste vragen stellen maar ook leuke dingen delen. Op een dag las ik een oproep van een zekere Pien Roozen. Zij is groot fan van deze techniek en maakt bijzondere tekeningen. Om te kunnen blijven oefenen, ook in opdracht, wilde ze graag een paar Zentangle tekeningen maken voor mede-groepsgenoten. Pien vroeg plaatjes te delen en zij zou kiezen welke ze zou natekenen. In mijn jeugd was ‘De Grote Reis met Opa en Bennie Blauw’ met tekeningen van Ted Schaap één van mijn favoriete boeken dus ik raakte meteen in een soort nostalgische trance en wilde heel graag een tekening van haar. Ik vond een mooie afbeelding van de Eiffeltoren en plaatste die onder haar oproep. Al snel kreeg ik een mailtje dat ze graag mijn afbeelding wilde namaken. Inmiddels heb ik deze ontvangen. Hij is erg leuk geworden. In overleg heeft ze hem op wat gelig papier getekend zodat het een oude tekening lijkt. Ik wil er een mooie lijst met passe-partout omheen doen en hem dan in mijn werkkamer hangen.

De Tekening die Pien voor mij maakte

De Tekening die Pien voor mij maakte. De gele streep zit er in het echt niet in

Ik kan me zomaar voorstellen dat Zentangle een enorme opmars gaat maken in het interieur. Het past goed bij de zelfmaaktrend en de hang naar folkore, oude handwerktechnieken en handbedrukte stoffen. In de mode wordt het bijvoorbeeld hier en daar al toegepast. Gek genoeg heb ik het idee dat ik het nog niet eens zo lang geleden heb gezien in de collectie van, ik meen, H&M, maar ik kan er niets over vinden online. In dat geval loop ik sowieso hopeloos achter natuurlijk. Maar dan nog kan ik me voorstellen dat het er opnieuw aan zit te komen. Oh, en dat Pien mij een tekening heeft gegeven past natuurlijk helemaal in de trend van de shared economy. Klikken jullie allemaal even door naar haar Facebookpagina? Dan is het cirkeltje rond 😉

Zentangle muur / bron: scraphacker

Zentangle in de collectie van Stéphane Rolland

Zentangle in de collectie van Stéphane Rolland

Zentangle pompoenen / Robin Inspirations op Pinterest

Zentangle pompoenen / Robin Inspirations op Pinterest

Zentangle kussensloop / Print all over me

Zentangle kussensloop / Print all over me

Zentangle kussensloop / Fineartamerica.com

Zentangle kussensloop / Fineartamerica.com

 

 

De lampen van Luis Noya

Monday, November 24th, 2014

Afgelopen september was ik op het huwelijk van mijn beste vriendin in Spanje. De huwelijksvoltrekking zelf was bij vrienden van hen, die in een geweldig, afgelegen, huis wonen. Het huis was heel smaakvol ingericht. Eén van de bewoners, Luis Noya, is dan ook ontwerper van deze bijzondere lampen. Hij maakt ze van glas in sommige gevallen gecombineerd met hout. De schijven glas, soms wel 30 stuks, stapelt hij op elkaar. De ene keer met ruimte er tussen, de andere keer strak zoals in het geval van de lamp met de zwarte kap. Ik vind het vooral leuk dat het moderne materiaal toch zo’n klassieke lamp op kan leveren. Ze doen me denken aan Art Deco en Hollywood regency, en ook een beetje aan Mid Century. Maar ze passen ook in een strak minimalistisch interieur. In de buurt van malaga, waar Luis woont, heeft hij al meerdere keren exposities gehad, maar in Nederland is hij nog onbekend.

Lamp van Luis Noya

Lamp van Luis Noya

De lampen varieren in grootte en prijs. Een klein formaat kost ongeveer € 275, en de grotere vanaf € 600. Hij maakt ook in opdracht lampen op maat.

lampen van Luis Noya

lampen van Luis Noya

Flea Market Fabulous – de bijbel voor liefhebbers van brocante, tweedehands markten en kringloop

Thursday, September 25th, 2014

Nu met flinke korting te bestellen via Studio Columbo

Bij mij thuis zijn de meeste spullen vondsten op tweedehands markten, bij het grof vuil of in kringloopwinkels. Een boek naar mijn hart is dus Flea Market Fabulous van de Amerikaanse interieurstyliste Lara Spencer. Ze laat zien hoe je oude en aftandse meubels weer nieuw leven in kunt blazen; en hoe! Ruim 180 pagina’s met geweldige tips, before & afters van oude meubels en vooral heel veel foto’s van prachtige interieurs. Echt een bijbel voor liefhebbers van brocante, rommelmarkten, tweedehands winkels of grof vuil. Een perfect cadeau voor in de schoen of onder de boom, of gewoon voor jezelf.

Via de shop op mijn Engelstalige blog Homevoyeurs is dit boek met flinke korting te bestellen voor $16,41. Dat is omgerekend iets meer dan €13,- en levert dus een besparing van ruim €7,- op.

Flea market Fabulous

In het boek Flea Market Fabulous laat Lara Spencer zien hoe je van brocante, tweedehands spullen, grof vuil en oude meubels weer prachtige eye-catchers kunt maken

Lara Spencer heeft een neus voor goeie vondsten op rommelmarkten, brocante en in kringloopwinkels

Lara Spencer heeft een neus voor goeie vondsten op rommelmarkten, brocante en in kringloopwinkels

Inspiratie – geverfde houten vloeren

Tuesday, August 12th, 2014

Heb je een houten vloer waar je niet blij mee bent of waar je op bent uitgekeken? Overweeg je een nieuwe vloer, maar heb je er eigenlijk het geld niet voor, of voor over? Overweeg je oude vloer eens een likje verf te geven. Dat kan effen, of in een patroon en in hoogglans, mat of zelfs opgeschuurd. Geverfde vloeren werden vroeger erg veel toegepast in oude landhuizen en grote grachtenpanden. Een beetje doorleefde geverfde vloer geeft direct een landelijke sfeer en een in hoogglans geverfde vloer doet het goed bij klassieke interieurs; zeker met een mooi kleed zoals een oude pers of een lekker dik effen kleed. Maar ook in een hippe strandsfeer, moderne basis of vintage interieur is deze techniek prima toe te passen.

bron: homedit.com

bron: homedit.com

bron: homedit.com

bron: homedit.com

bron: Bradbourne Farm

bron: Bradbourne Farm

bron: Studioilse

bron: Studioilse

bron: ofpaperandthings.blogspot

bron: ofpaperandthings.blogspot

bron: Brooklyn Berry Designs

bron: Brooklyn Berry Designs

bron: Brooklyn Berry Designs

bron: Brooklyn Berry Designs

bron: Country Living

bron: Country Living

bron: VCH Design

bron: VCH Design