Adresje! Wildschut Antiques & Oddities Amsterdam

Gespot Tips
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Eens in de zoveel tijd sla ik mijn laptopje open in een geweldige antiekwinkel in de Amsterdamse Jordaan; Wildschut Antiques & Oddities. De winkel zit er al een tijdje en heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst.  Een trouwe schare fans waaronder stylisten, interieurarchitecten, makelaars en veel modemensen; maar ook particulieren op zoek naar iets bijzonders weten de weg te vinden. Eigenaren Baukje en Michiel trekken er regelmatig op uit in Frankrijk of andere Europese bestemmingen, op zoek naar de leukste en meest bijzondere spullen. Voor prachtige Franse antieke kasten, keramiek, glaswerk en bijzondere kroonluchters ben je bij Wildschut bijvoorbeeld aan het perfecte adres. Maar ook voor gekke, opvallende vintage gebruiksvoorwerpen, snuisterijen uit oude apotheken en laboratoria of een origineel cadeau is de winkel meer dan een bezoek waard.

Ik ben bijvoorbeeld gek op deze blauwe Venetiaanse Murano kroonluchter. Hij zit tegen het randje van kitsch aan, maar is weer zo fragiel van kleur en vorm dat het stijlvol blijft.

Wildschut-venetian-chandelier-640x425

Ben je vliegtuigfan of piloot? Kom dan helemaal een keer langs. Er hangen altijd minstens twee vintage modelvliegtuigen aan het plafond! Wat dacht je bijvoorbeeld van dit handgemaakte exemplaar met echte motor?

Wildschut-airplane-blue-640x425

 

Wildschut zit op de 1e Looiersdwarsstraat 8b HS.

Volg ze ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.