De leukste woon- en designexpo’s op een rij

Design Tips Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Het regent bij mij uitnodigingen voor leuke, bijzondere en spraakmakende tentoonstellingen de komende periode. En ook lopende tentoonstellingen staan hoog op mij ‘to go to’ lijstje. Ik zet de leukste even op een rijtje voor jullie.

21 & 22 maart – Loods 6, groepsexpositie van Inge Bečka, Pietha de Voogd, Katja Stam en Marlies van Geenen.

In het markante gebouw Loods 6 in Amsterdam Noord is werk van vier verschillende kunstenaars en ontwerpers te zien. De exposanten werken ieder in verschillende disciplines die samen een unieke combinatie vormen. Te zien zijn werken in porselein van Inge Bečka, houten meubels en beelden van Marlies van Geenen, houtskooltekeningen van Katja Stam en kussens en textiele creaties van Pietha de Voogd.

 

image

 

Concept Gallery Amsterdam – Dazzling Downfall, nog te zien tot 30 juni
Dazzling Downfall is een grafisch statement tegen de kaalslag van de aardbol, gegoten in een installatie van naadloze vloeren, wanden en designmeubels. Met deze installatie gaan het gerenommeerde ontwerpersduo Studio Job en diverse interieurmerken die samenwerken in de Concept Gallery Amsterdam op IJburg op zoek naar het spanningsveld tussen wat de politiek ons voorhoudt, en de onherstelbare schade die dagelijks wordt aangericht aan onze leefomgeving. In een esthetisch aantrekkelijk en bijna folkloristisch patroon op naadloze wanden en vloeren van Senso die in de installatie zijn toegepast blijkt na een tweede blik gebruik te zijn gemaakt van afbeeldingen van wapentuig, smog, fabrieken en machines. Deze elementen zijn kenmerkend voor de ontwerpen van Studio Job. De ellende wordt als het ware verweven in een wereld die misschien mooier lijkt dan hij is. Dit zet aan tot denken en dialoog en dat is precies wat de samenwerkende merken in de Concept Gallery en Studio Job voor ogen hebben.

De expositie is na een succesvolle aftrap in Antwerpen nu te zien in de Concept Gallery Amsterdam; de inspiratie-hub voor architecten, ontwerpers en designliefhebbers waar merken als Thonet, Limited Edition, De Ploeg, Julia, Oligo en Senso samenwerken. De expo is tot 30 juni te zien. De Concept Gallery zit aan de Pedro de Medinalaan 53 te Amsterdam.

Dazzling Downfall / Studio Job & SENSO
Dazzling Downfall / Studio Job & SENSO

 

keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden – Op de Thee, nog t/m 31 mei te zien

Deze tentoonstelling neemt je mee naar verschillende theeculturen. Van China, de bakermat van thee, naar Japan en van het Verre Oosten naar Engeland en Nederland. Complete serviezen, verfijnde kommen, unieke theepotten en fraaie theebussen vertellen van de bijzondere reis die thee in de loop der eeuwen heeft afgelegd. Maar ook een Japans theehuis, een theekoepel en de afternoon tea laten het verhaal herleven. Je ziet de nostalgische posters van theefabrikanten uit de 20e eeuw en ontdekt dat ook Nederland een rijke theecultuur heeft.

Campagnebeeld Op de thee_PressA4_lores_RGBscreen_1

 

Decorfabriek Maastricht – Designday editie #10: Terug naar de toekomst, 15 t/m 17 mei 2015

Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die zelf ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Het evenement vindt plaats in de historische, industriële Decorfabriek in Maastricht. Designday beleeft mei 2015 alweer haar tiende editie. Voor deze jubileumeditie worden de beste, meest eigenzinnige en oorspronkelijke designers uit binnen- en buitenland bij elkaar gebracht op een bijzondere plek met een voor iedereen, deelnemers en bezoekers, uitdagend programma.

De Decorfabriek zit aan de Meerssenerweg 215 in Maastricht

Schermafbeelding 2015-03-03 om 14.47.13

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.