Bijzondere vloer in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff in Amsterdam

Design Inspiratie Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Vastgoedbedrijf DTZ Zadelhoff heeft onlangs haar intrek genomen in een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Voor het 1900m2 tellende kantoor in het gebouw UN Studio is een volledig nieuwe inrichting ontworpen waarin ruimte is voor diverse flexplekken, stilteruimtes en plekken om in kleine of grote gezelschappen met elkaar te vergaderen. Maar DTZ Zadelhoff wilde ook een open kantoor waarin ruimtes in elkaar overlopen zonder al te veel onderbrekingen. Dat vroeg om een bijzonder ontwerp waarin ook de vloer een belangrijke rol speelt. Het Nederlandse bedrijf Senso, specialist in naadloze interieuroplossingen, leverde de gietvloeren door het hele kantoor die in diverse kleuren en patronen in elkaar overlopen.

Senso vloeren in het pand van DTP Zadelhoff
Senso vloeren in het kantoor van DTP Zadelhoff

Door een slimme combinatie van zachte vloerbedekking en Sensovloeren ontstond een kantoorruimte met goede akoestische eigenschappen en duidelijke functiegebieden.  De gietvloer werd uitgevoerd in twee kleurcombinaties, waaronder puur wit en een betonlook gietvloer. Om deze en andere kleuren naadloos in elkaar te laten overlopen ontwikkelde Senso enige tijd geleden een methode waarmee dit onzichtbaar is opgelost. Zonder gebruik van afbakeningen loopt de ene kleur van de vloer naadloos maar strak door in de andere. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke vloer die als één geheel door het kantoor loopt. De diverse functies en voorzieningen zijn herkenbaar zonder dat de eenheid en synergie in het ontwerp van de inrichting verloren gaat.

Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff
Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff
Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff
Senso vloeren in het nieuwe kantoor van DTZ Zadelhoff

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.