Woontrend: Tiny homes – groots wonen op weinig vierkante meters

Bijzondere huizen Gespot Inspiratie trends
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Downsizing of Micro Homesteading. Het zijn beide termen voor kleiner wonen. Met name in Amerika, waar ze juist gewend zijn aan grote huizen, is deze trend een enorme opmars aan het maken. Steeds meer mensen besluiten alle overbodige spullen weg te doen en, soms met het hele gezin, te verhuizen naar Tiny Homes waar ze leven met alleen de basisbehoeften.  Ze wonen dan in, vaak zelfgebouwde, huisjes met minimaal vloeroppervlak. Maar ook in Europa zie je ze steeds vaker. Het voordeel kan zijn dat je geen vergunning nodig hebt. Dit Finse voorbeeld heeft bijvoorbeeld een footprint (oppervlakte) van nog geen 10m2 en kon daardoor zonder vergunning gebouwd worden.

Op Youtube zijn verschillende tours en kijkjes in dit soort kleine huisjes te vinden. Ik heb er een aantal voor jullie op een rijtje gezet.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.