Orchideeën in het interieur

Inspiratie trends Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Bij mij thuis staan eigenlijk altijd verse bloemen. Bovendien pluk ik regelmatig takken of bloemen in de tuin van ons zomerhuisje. En er staan altijd orchideeën. Ik weet dat ze een beetje een slechte reputatie hebben en een beetje ordinair en passé worden gevonden, maar ik vind ze prachtig. En ze houden volgens mij ook van mij, want ik krijg levenloze, uitgebloeide en schijnbaar dode exemplaren met bruine dorre bladeren vaak toch weer in bloei. Mijn tip; slechte verzorging. Er worden hier sigaren gerookt, ik vergeet ze water te geven en als ik er dan wel aan denk verzuip ik ze en ik verplaats ze de hele tijd. Bovendien weet ik zeker dat ik, sinds ik me er een beetje in heb verdiept, het snoeien of terugknippen net verkeerd doe. Maar er staan as we speak twee prachtig bloeiende orchideeën naast me die iemand anders drie maanden geleden had weggegooid. Ik doe dus iéts goed.

Ik combineer ze graag onderling en probeer van het plekje waar ze staan mini-composities te maken. Bijvoorbeeld door er een stapel boeken naast te leggen of ze in verschillende potten te doen. Ik vind ze ook juist niét mooi als ze symmetrisch geplaatst worden of als er twee dezelfde naast elkaar in een vensterbank staan. Ze lenen zich juist voor een beetje een rommelig hoekje. Oh, en in zo’n hoge vaas kan écht niet meer!

Omdat het zondag is en regent hier fijn wat plaatjes van mooie interieurs mét orchideeën!

bron: la-belle-vie-tumblr
bron: Lisa Borgnes Giramonti via the Homelook
bron: Traditional Homes
bron: ablogwithaview
Bron: the homelook
bron: stilinspiration.se
bron: mydesignchic

 

Kijk voor meer moois op de Pinterestpagina van StudioColumbo

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

1 thought on “Orchideeën in het interieur”

  1. Helemaal eens, Pieter. Ik vind ze ook prachtig, maar ze gaan idd áltijd dood. En ik verzorg ze ook slecht, echt waar, dus jij doet het anders slecht dan ik. Hoe slecht, is de vraag.
    Overigens: met ingang van nu ga ik pietha creazioni heten. Want ik maak meer dan alleen kussens. Expo 20-22 maart, save the date. (loods 6, KNSM-eiland, Amsterdam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.