Workshop marmertechnieken

Inspiratie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Carera marmerimitatie
Carrara marmerimitatie

Vanmorgen heb ik een workshop marmertechnieken gedaan bij het atelier van Margriet van Eijk. Samen met enkele vrienden, waaronder Ineke de Huizenfee en Pietha van  Kussen van Pi (van wie ik twee geweldige kussens heb gekregen, daarover later meer!), hadden we al een tijd geleden besloten dit te doen. Het was een korte workshop waarin we slechts de beginselen hebben ontdekt, maar het was erg leuk en leerzaam. We hebben dan ook besloten om de vervolgcursus  ook te gaan doen. Dan gaan we groene en zwarte marmertechnieken ontdekken. Het is eigenlijk vrij simpel, maar er komt enige verfkennis bij kijken. Ik dacht met mijn opleiding aan de academie toch best wat van kwasten en technieken te weten maar kwam er achter dat dit niet (meer) het geval was. Wel had ik meteen weer dat gevoel dat ik op de academie ook had; ik was echt iets aan het maken. En ik ben best trots op het resultaat al zeg ik het zelf.

Impressie van de workshop.
Impressie van de workshop. Rechts boven mijn imitatie

De vrienden met wie ik deze workshop deed hebben allemaal ‘iets’ met interieurvormgeving. Gedurende de workshop bespraken we welke projecten we voor ogen hadden, thuis of voor klanten, om onze net geleerde kunsten toe te passen.  Vriend Arjan, die ook meedeed, heeft zich de afgelopen maanden gestort op het opknappen van antieke meubels. Zo heeft hij laatst een klein ladenkastje prachtig gerestaureerd en daar onder meer met bladgoud aan gewerkt. Het resultaat is geweldig. Hij heeft ook recent een ladenkastje gekocht en opgeknapt waar een zeer fraai marmeren blad op zit. Ik heb thuis een vergelijkbaar, nep-antieken, kastje staan waar ik al heel lang ‘iets’ mee wil doen. Ik overweeg nu het kastje te voorzien van een imitatie marmeren blad.

Het kastje van Arjan
Het kastje van Arjan
Mijn kastje
Mijn kastje

Ik vind het zwart in het kastje van Arjan te gek, zeker in combinatie met dat goud, maar misschien laat ik mijn kastje verder wel zoals het is op dus het blad na. Ga ik nog even over nadenken. Wat vinden jullie?

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

1 thought on “Workshop marmertechnieken”

  1. Marmeren blad lijkt me een geweldig idee, Pieter, maar of je nou meteen ook met goud in de weer moet… hmmm, ik denk het niet. Zwart: hangt er vanaf waar het kastje komt te staan, waar het bij moet passen. Het was idd ontzettend leuk en leerzaam, het marmeren. Ik verheug me op de volgende keer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.