Trending in de tuin. De tuintrends voor zomer 2015

Inspiratie tuin
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Deze week kreeg ik twee persberichten over de leukste tuintrends van nu. Het Bloemenbureau Holland heeft hier zelfs een campagne mét uitgebreide website voor in het leven geroepen. Hier lees je alles over de laatste tuintrends, groen nieuws, tips en trucs en zelfs recepten waarin bijvoorbeeld viooltjes zijn verwerkt. Ook om meer te weten te komen over kamerplanten is de site een bezoek waard. Wist je bijvoorbeeld dat Sanseveria de lucht zuivert? En dat de Varen in de droge wintermaanden de luchtvochtigheid binnen op peil houdt?

foto: simplebites.net
foto: simplebites.net

Volgens de groenstyliste Judith Baehner van het Groenlab zijn de vintage tuinen de verplaatsbare tuin enkele voorbeelden van de tuintrends voor deze zomer.  In de vintage tuin wordt gebruik gemaakt van oude, hergebruikte materialen. een roestige kruiwagen, een kapotte houten ladder, dat gekke stoeltje; ze krijgen allemaal een kans in de vintage tuin. Overigens kun je die trend natuurlijk ook prima toepassen op je balkon of dakterras. Een leuk adres voor Vintage tuinspullen is Wildschut Antiek in Amsterdam!

foto: Ashley Hamm
foto: Ashley Hamm

Voor de verplaatsbare tuin hang je geurige kruiden in draagbare potten of zakken. Je kunt ze dan makkelijk meenemen als je gaat picknicken of barbecuen of als je in de tuin gaat eten. Deze trend is in het bijzonder geschikt voor mensen met balkon of zelfs zónder buiten want een stukje muur is voldoende.

foto: hungryhealthyhappy
foto: hungryhealthyhappy
fotograaf onbekend
fotograaf onbekend

Meer tuintrends kreeg ik via een nieuwsbrief van Digi Makelaars. Slim dat een makelaar in een nieuwsbrief aandacht besteedt aan tuintrends. In mijn andere carriere ben ik PR adviseur voor de woon- en interieurbranche en als Digi Makelaars mijn klant was had ik ze dit zo kunnen adviseren. Zij hebben zich laten inspireren door de trends die tijdens de Chelsea Flower Show in Londen zijn bekendgemaakt. Eén van die trends is de border met weefbloemen. Dit zijn bloemen die de borders op een wilde en gelaagde manier bedekken. Hoe meer bloemen, hoe beter. Je tuin ziet er dan uit als een organisch ontstaan geheel in stijl met de Engelse cottagetuinen of pluktuinen die je vast wel kent van de bladen en TV. Monnikskap, Ruit, Duizendknoop, Dropplant, Siertabak, Crocosmia en Venkel zijn enkele weefbloemsoorten die passen in deze trend.

foto: homeandgarden.nl
foto: homeandgarden.nl
foto: doityourselves.nl
foto: doityourselves.nl
foto: Ruud Baars via Janvroegop.nl
foto: Ruud Baars via Janvroegop.nl

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

1 thought on “Trending in de tuin. De tuintrends voor zomer 2015”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.