Interieur trendkleuren 2015

Design Inspiratie trends Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Pantone trendkleuren 2015 / beeld: Elle Decor
Pantone trendkleuren 2015 / beeld: Elle Decor

Dit zijn ze. Volgens Pantone zijn dit dé trendkleuren van 2015. Met pakkende namen als ‘Crushed Grape’, ‘Steel Gray’, ‘Red Dahlia’ en ‘Vineyard Green’ laat Pantone zien welke kleuren het komende jaar vaak terug zullen komen. Als palet vind ik het niet heel mooi. Het staat me zelfs een beetje tegen. Maar enkele van de kleuren individueel spreken we wel aan. Ik heb er drie uitgelicht.

Pantone Rosette
Pantone Rosette
Rosette. Kleurcode 16-1518. Pantone beschrijft deze kleur als volgt: Part of the “Abstractions” palette: “Similar to the formulation of abstract art where styling might seem randomly gathered, forming a mosaic of differing shapes and many of them geometric.” Ik snap geloof ik best wat ze bedoelen. Deze kleur is bijzonder geschikt als basis voor een eclectische mix van stijlen en kleuren. Hij oogt een beetje fifties/Mid Century, maar misstaat ook niet in een interieur met een lekkere overdaad aan ‘Paris Chique’ of Hollywood regency. Ik ben sowieso fan van roze in het interieur. Zie voor meer fijne voorbeelden mijn Pinterest.
bron: Quinncooperstyle
bron: Quinncooperstyle
bron: Architectural Digest
bron: Architectural Digest
Pantone White Alyssum
Pantone White Alyssum

White Alyssum. Kleurcode 11-1001. Ik moest twee keer lezen want ik dacht dat er white asylum stond. Alyssumis schildkruid. In de meeste gevallen is dit geel, maar er bestaat ook een witte variant. Die lijkt een beetje op Fluitenkruid. Die grote bossen witte bloemetjes die in de late lente bermen langs wegen en sloten vullen. Ik plukte ze vroeger altijd voor mijn moeder, maar ze vielen uit waar je bij stond. Tocht heeft dit kruid zijn weg weten te vinden in menig Nederlandse traditie. De kanten zoom van sommige klederdrachten is bijvoorbeeld geïnspireerd op Fluitenkruid.  White Asylum doet het in mijn ogen dan ook goed in een niet de druk interieur waarin sobere tinten de basis vormen, maar waar ruimte is voor inspiratie vanuit folklore of de natuur. In het palet van het tweede voorbeeld hieronder zie ik zelfs de kleuren van de knotwilgen bij ons achter vroeger terug. Het is wellicht iets te winters qua sfeer om te passen bij de tijd van het Fluitekruid.

bron: Garrison Hullinger
bron: Garrison Hullinger
Bron: Imaxia
Bron: Imaxia
Pantone Steel Gray
Pantone Steel Gray

‘Steel Gray’, kleurcode 18-4005. Ik snap de naam niet helemaal want zie er noch steel, noch gray in. Het is, net als bijvoorbeeld muisgrijs, wel een gebruikelijke Engelse term voor een kleur, maar die kleur heeft meer een blauw/paarse gloed dan een groene. Hoe dan ook, ik vind het een bijzondere kleur. Maar misschien niet als hoofdkleur, en misschien zelfs meer als startpunt dan als echte kleur. Ik vond bijvoorbeeld dit plaatje op Coolshire.com waar de kleur zelf niet letterlijk in zit, maar waar het palet wel een afgeleide kan zijn van deze kleur.

bron: Coolshire
bron: Coolshire

Op het blog van Lona de Anna vond ik deze geweldige kamer. Hier is de kleur op de muur, hier overigens groen genoemd, meer identiek aan de Steel Gray van Pantone. Je ziet dat deze sobere tint een mooie basis is voor diverse groen, grijs en bijna oker-achtige tinten. Ondanks de wat kille kleur is deze ruimte wel warm. En ik zie graag een gedurfde kleur op een muur die leidt naar immens hoge plafonds. Niet te voorzichtig zijn als je veel muur hebt, juist niet!

bron: Lona de Anna
bron: Lona de Anna

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.