Binnenkijken bij… Jared Leto

Bijzondere huizen Binnenkijken bij.....
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Los Angeles is één van mijn favoriete steden in de VS. Het is niet die veel te grote onpersoonlijke autostad die mensen denken dat het is. Los Angeles is een aanéénschakeling van diverse wijken, parken, steden en zelfs oude dorpjes ieder met hun eigen unieke sfeer en charme. Je moet inderdaad een auto hebben, zeker om de wijken onderling te bezoeken, maar je kunt er ook op loopafstand van de beste restaurants en winkels wonen, en toch ‘s avonds echt wildlife in je tuin treffen. Bij vrienden van ons lopen er regelmatig vossen en wasberen door de tuin, op nog geen 300 meter afstand van Sunset Boulevard. Laurel Canyon is zo’n wijk. Een opnieuw ontdekt stukje Los Angeles tussen de heuvels van Hollywood en Fryman Canyon Park. Hier lopen zelfs coyotes en herten door de tuinen, maar je staat binnen no-time op Hollywood Blvd! Het is dus niet gek dat Jared Leto hier heeft toegeslagen. Voor een in deze omgeving bescheiden $ 5 miljoen is hij de gelukkige eigenaar geworden van een oude militaire basis! Het is een gigantisch huis, of complex eigenlijk.

Het imposante gebouw telt, inclusief bijgebouwen, maar liefst 50.000 square feet wat neerkomt op ongeveer 5000m2. En het is deels al fraai gerenoveerd door de vorige eigenaren. Aan de badkamers te zien is de renovatie nog niet helemaal af, of iemand heeft een wat uitgesproken smaak losgelaten op het geheel. Er zijn meerdere zitkamers en keukens, 8 slaapkamers, 12 badkamers, een kunstgalerie, meerdere patio’s en terrassen en een gigantische tuin met zwembad. Het complex werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw door het Amerikaanse leger gebruikt voor het monteren en analyseren van filmopnames van o.a atoombomtesten en het trainen van filmcrews voor geheime operaties. Kortom; een gebouw met een rijke geschiedenis. Het heeft enige tijd geleden al te koop gestaan en was bijna een afkickkliniek geworden.

Meer foto’s zie je op Variety/Dirt.

foto’s: Everett Fenton Gidley voor Hilton & Hyland

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.