Echt mooi en écht duurzaam! Kokos mozaïektegeltjes van Decocos

Design Gespot Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Vorig jaar op Design District had ik al iets soortgelijks gezien, en toevallig kwam dit bijzondere product laatst ineens weer op mijn pad. En precies op tijd want ik was op zoek naar een bijzondere wandbekleding voor een klant. En bijzonder zijn ze; de mozaïektegeltjes van Decocos. Ze worden gemaakt van afval dat overblijft na de verwerking van kokosmelk en kokosvlees in de voedingsmiddelenindustrie. De schil van de kokosnoot die hiervoor wordt gebruikt, wordt in kleine vierkantjes gezaagd. Zowel de binnen- als buitenzijde van de kokosschil wordt hierbij optimaal benut met als resultaat een bijzondere én duurzame wandbekleding die zorgt voor een ultieme wow-factor in elk interieur. 

 

Decocos Edge tiles / Foto: Castillo Foto voor Vega Projects
Decocos Edge tiles / Foto: Castillo Foto voor Vega Projects

100% ecologisch
Bij de verwerking van kokosmelk en kokosvlees in de voedingsmiddelenindustrie worden grote stukken van de kokosnoot weggegooid. Maar kokos is een oersterk product dat tegen een stootje kan. Door de schil van de noot in kleine vierkante blokjes te zagen en als wandbekleding te gebruiken krijgt dit robuuste en stoere materiaal een origineel tweede leven. Bovendien levert de productie van de tegels werk en inkomen voor de lokale bevolking op.

 

Inside Out Decocos tile / foto: Castillo Foto voor Vega Projects
Inside Out Decocos tile / foto: Castillo Foto voor Vega Projects

Kokos leeft
Net als bijvoorbeeld hout, ‘leven’ de tegeltjes echt. Dat betekent dat er kleine kleurverschillen kunnen bestaan of dat het ene tegeltje iets grover is dan het andere. En bij de grote tegels die gemaakt zijn van de buitenschil, zie je soms zelfs de vlassige vacht van de noot nog zitten. Maar dat maakt een wand met Decocosbekleding juist zo uniek. Bovendien geeft het een muur een luxe en warme uitstraling.

End Strip Decocos tile
End Strip Decocos tile
Inside Out Decocos tile in Coral wassing
Inside Out Decocos tile in Coral wassing
Caré light Decocos tile
Caré light Decocos tile

De gezaagde tegeltjes worden in verschillende patronen en formaten op matjes geplakt. Dat maakt dat ze eenvoudig zijn aan te brengen op een vlakke ondergrond. De tegeltjes kunnen worden afgewerkt met diverse lak- en oliesoorten en zijn bovendien ook in verschillende kleurwassingen verkrijgbaar. Dat maakt dat de producten passen in zowel een modern, rustiek, landelijk als een klassiek interieur. Decocos is verkrijgbaar in verschillende formaten, structuren en kleuren. Binnengewoon Styling is vertegenwoordiger van Decocos in Nederland.

Edge Decocos tile
Edge Decocos tile

Binnenkort laat ik uitgebreid zien hoe de tegeltjes zijn toegepast in een ontwerp voor een klant van me. Daar zijn nog niet zo lang geleden foto’s gemaakt en ik hoop die snel te kunnen plaatsen!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.