Ook dit is een gietvloer! Hoe Senso de wereld veroverde

Bijzondere huizen Gespot Inspiratie Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Senso gietvloer in Chac’Lat, Doha Qatar

Het is bijna niet te geloven, maar dit is een gietvloer. Hij is op maat gemaakt door het Nederlandse bedrijf Senso. Dit snelgroeiende bedrijf heeft als doel de mooiste en beste naadloze oplossingen te leveren voor de meest uitdagende interieurprojecten wereldwijd. Niets is hen daarbij te moeilijk en geen uitdaging te groot. Ze werken samen met grote namen uit de interieurwereld met wie ze op zoek gaan naar innovatieve oplossingen. Deze gietvloer in Doha, Qatar, is bijvoorbeeld voorzien van een ontwerp dat via een tattoo-techniek met inkt op de onderliggende gietvloer wordt aangebracht. Opdrachtgever is de sjeik van dit rijke olieland, die de vloer in een sjieke chocoladewinkel heeft laten leggen. Een gietvloer volgens dezelfde techniek, maar volgens ontwerp van designer Marcel Wanders is uitgebracht onder de naam Impressions. Deze vloerlijn heeft wereldwijd aandacht gekregen van onder andere de New York Times en the Guardian.

 

Senso gietvloer ‘Impressions’ in samenwerking met Marcel Wanders

Senso is een op en top Nederland bedrijf en heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is tien jaar geleden opgericht door de broers Daniel en David Bols en, zoals het hoort bij succesverhalen, is het idee ontstaan aan de keukentafel. Maar waar veel van dat soort ideeën het uiteindelijk niet redden is Senso inmiddels internationaal marktleider op het gebied van naadloze vloeren en wanden. Het bedrijf heeft acht kantoren in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk), en de producten van Senso zijn toegepast in projecten en interieurs in totaal 25 landen.

Vloer voor de Camper’ Brand stores in Rome en Lyon in samenwerking met Jurgen Bey

Senso valt al snel na de oprichting op in de interieurwereld. Binnen afzienbare tijd kloppen architecten en ontwerpers bij ze aan voor uiteenlopende projecten. Zo werken ze naast Marcel Wanders ook samen met o.a. Tom Dixon  en Jurgen Bey. Met Bey ontwikkelden ze een vloer voor in een Frans kasteel van een kunstverzamelaar. De vloer moest passen bij de authentieke sfeer en architectuur van het kasteel, maar ook een naadloze basis vormen waarin de kunst goed tot zijn recht kwam.

Senso gietvloer in Frans kasteel van kunstverzamelaar. In samenwerking met studio Makkink & Bey

De gietvloeren van Senso zijn de enige die worden gefabriceerd met gebruik van biopolymeren op basis van plantaardige olie. Anders dan aardolie, dat in gietvloeren van andere producenten wordt toegepast, hebben biopolymeren een schonere basis en concurreert het bovendien in de productie niet met de voedselketen. Mooi bijkomend voordeel; in de vloer zitten geen schadelijke metalen en VOC’s dus ze ruiken niet! Voor de naadloze wanden wordt gebruik gemaakt van gemalen steen en geen cement of kalk. Zowel de vloeren als de wanden van Senso zijn daarom als enige ECO-gecertificeerd.

 

Senso gietvloer in Hotel V Amsterdam

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

1 thought on “Ook dit is een gietvloer! Hoe Senso de wereld veroverde”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.