IKEA gaat samenwerken met Tom Dixon en het Deense woonlabel Hay

Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ze zijn goed bezig daar in Zweden! Ik was al fan. Ze komen met steeds meer innovatieve en aantrekkelijke producten en ik kom er tegen de gevestigde norm in, heel graag. Ook nu kondigen ze weer twee spannende projecten aan. Ze hebben de waanzinnig getalenteerde designer Tom Dixon aangetrokken om producten voor ze te ontwerpen én ze gaan samenwerken met het Deense woonlabel Hay.

IKEA en Hay – foto © inter IKEA systems B.V. 2016

De samenwerking met Hay is bedoeld om de toekomst van Scandinavisch design onder de loep te nemen. Het designteam kreeg de opdracht meubels en producten te ontwikkelen die de Scandinavische designmentaliteit in zich meedragen, én die saamhorigheid in huis moeten bevorderen. Daarmee doelen ze niet alleen op esthetiek, maar ook op sociale saamhorigheid. De lancering staat op de planning voor 2017. Ik kan niet wachten.

Tom Dixon met Marcus Engman, design manager bij IKEA – foto © inter IKEA systems B.V. 2016

Tom Dixon wil met zijn ontwerpen voor IKEA zich specifiek richten op kleinbehuisden. Mensen wonen steeds vaker, al dan niet bewust, op kleine oppervlakten, en functies van woonvertrekken versmelten. Ook mensen die meer ruimte hebben kiezen bewust voor indelingen waarbij woonfuncties in elkaar overlopen. De meubels en objecten in huis moeten met die trend meegaan, aldus Dixon. Ook deze collectie zal in 2017 worden gelanceerd.

De collectie van Hay en IKEA kenmerkt zich door eenvoudige meubels, accessoires en textiel – foto © inter IKEA systems B.V. 2016

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.