80’s throw back: De Queen Anne chair van Robert Venturi and Denise Scott

Design
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nog even en we zitten allemaal weer aan de witte formica salontafels (sic), op oversized witte leren banken en de zwarte 6-hoekige mokken en borden liggen al weer in de winkels. Niet iedereen zal even gelukkig zijn met die 80’s revival in het interieur. Bovendien werd er zoveel meer gemaakt die tijd. Bijvoorbeeld deze kleurrijke Queen Anne chair van het ontwerpersduo Robert Venturi en Denise Scott. In die tijd van strak strak strak best gewaagd, maar visionair zoals de iets latere Memphisstijl laat zien.

foto: Vitra design Museum

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.