De lampen van Luis Noya

Afgelopen september was ik op het huwelijk van mijn beste vriendin in Spanje. De huwelijksvoltrekking zelf was bij vrienden van hen, die in een geweldig, afgelegen, huis wonen. Het huis was heel smaakvol ingericht. Eén van de bewoners, Luis Noya, is dan ook ontwerper van deze bijzondere lampen. Hij maakt ze van glas in sommige gevallen gecombineerd met hout. De schijven glas, soms wel 30 stuks, stapelt hij op elkaar. De ene keer met ruimte er tussen, de andere keer strak zoals in het geval van de lamp met de zwarte kap. Ik vind het vooral leuk dat het moderne materiaal toch zo’n klassieke lamp op kan leveren. Ze doen me denken aan Art Deco en Hollywood regency, en ook een beetje aan Mid Century. Maar ze passen ook in een strak minimalistisch interieur. In de buurt van malaga, waar Luis woont, heeft hij al meerdere keren exposities gehad, maar in Nederland is hij nog onbekend.

Lamp van Luis Noya

Lamp van Luis Noya

De lampen varieren in grootte en prijs. Een klein formaat kost ongeveer € 275, en de grotere vanaf € 600. Hij maakt ook in opdracht lampen op maat.

lampen van Luis Noya

lampen van Luis Noya

1 Comment

  1. Prachtig, Pieter! Wat bijzonder dat zo’n trouwfeest ook weer een artistieke ontdekking oplevert. Goeie combi! Dank voor het signaleren van deze lampentovenaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2019 STUDIO COLUMBO

Theme by Anders NorenUp ↑