Een gietvloer met Swarovskikristallen! De duurste vloer ter wereld?

Gespot Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Wat krijg je als de marktleider op het gebied van gietvloeren, Senso, en het exclusieve kristalmerk Swarovski de creatieve krachten bundelen? Een letterlijk schitterende én naadloze gietvloer met geslepen Swarovskikristallen. Met een prijskaartje van € 4.500/m2 is de vloer niet voor iedereen weggelegd, maar de eerste klant, een ontwerpbureau in Londen, heeft zich al gemeld.

Senso gietvloer met Swarovski kristallen
Senso gietvloer met Swarovski kristallen

De vloer is het resultaat van een ontmoeting tussen de Nederlandse producent van gietvloeren Senso, en Swarovski. Vanwege hun 120-jarig bestaan benaderde de kristalproducent diverse gerenommeerde ontwerpers om hun museum te restylen. Ook het Nederlandse ontwerpduo Studio Job werd hiervoor benaderd. Studio Job werkt in veel van hun projecten samen met Senso en schakelde hen ook deze keer in. De gesprekken die Senso hierna had met de afdeling Special Projects van Swarovski leidden tot zoveel enthousiasme dat er al snel werd besloten samen te werken.

Crystal Rock, de Swarovski kristallen die zijn gebruikt in de vloer van Senso
Crystal Rock, de kristallen die zijn gebruikt in de vloer van Senso

Heldere polymeer
De uitdaging was de geslepen kristallen volledig in te sluiten in de gietvloer. Senso heeft een biopolymeer ontwikkeld, zo helder als water, waardoor de meest uiteenlopende patronen en dessins in de vloer ‘gevangen’ kunnen worden. Ontwerpers als Jurgen Bey en Marcel Wanders hebben deze techniek al regelmatig toegepast in hun ontwerpen. Door het toepassen van een gelaagde opbouw van de biopolymeer konden ook de kristallen van Swarovski van verschillende dikte en grootte in een volledig naadloze vloer gevangen worden.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.