Botanische sferen blijven interieurtrends beïnvloeden

Inspiratie trends
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Een blijvertje, want zowel Zara Home als H&M hebben al een tijd items met botanische prints in de collectie. Maar ook voor 2015 komt deze trend terug. Kleuren, prints en materialen met een duidelijke verwijzing naar Botanische tuinen, kruiden en insecten. Soms letterlijk, soms in grafische afgeleiden hiervan. Minder letterlijk dus, maar wel nog duidelijk die link met exotische planten en kruiden. Pantone noemt deze trend ‘Botanicum’.

Botanicum pantone

Het kleurpalet doet niet meteen denken aan flora en fauna, maar is daar wel duidelijk door beïnvloed. En bladeren en takken zijn ook zelden alleen maar groen of bruin. Als voorbeeld het vetplantje op de kaft van het Pantone trendboek.

 

Ik vind het zelf wel weer frappant dat ik al weer twee jaar geleden een paar van die plantjes heb gekocht voor mijn balkon en me voor de aankleding van dat balkon vervolgens heb laten leiden door de diepe kleuren in het blad. Vaak loop ik onbewust een beetje voor op de trends heb ik het idee.

Plantje op mijn balkon. Vooral in de regen lijken er diamantjes in te groeien!
Plantje op mijn balkon. Vooral in de regen lijken er diamantjes in te groeien!

Warme, kleurrijke grijzen dus, en diepere pastels gecombineerd met wat fellere gelen. Door Pantone ‘mos’ genoemd.

bron: lushome.com
bron: lushome.com
bron: Nordic Moods
bron: Nordic Moods

Wat vinden jullie van deze trend?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.