Met cederhout beklede replica van bestaand huis als uitbouw door Studio Prototype

Bijzondere huizen Design

In Duiven staat dit bijzondere huis uit 1901. Het is onlangs ingrijpend verbouwd om de derde generatie eigenaren ook in hún woonwensen tegemoet te komen. Een tweede, gelijkgevormd huis, ontworpen door Studio Prototype, werd achter het bestaande geplaatst en bekleed met verweerd cederhout. Het nieuwe deel staat net niet recht uitgelijnd om oud en nieuw extra te accentueren, en om een doorkijk te creëeren van achter uit de zitkamer door een raam in de voorgevel van het oude deel.

beeld: Dezeen/Jeroen Musch
Beeld: Dezeen/Jeroen Musch

Bron en meer foto’s en achtergrond bij deze post: Dezeen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.