Huizen voor onder de 50.000 Euro – de goedkoopste huizen te koop in Nederland

Gevonden op Funda
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Eerder schreef ik al over de duurste huizen in Amsterdam. Binnenkort ga ik me buigen over de duurste huizen in heel Nederland. Vermoedelijk staan er in het Gooi of langs de kust nog wel wat duurdere stenen te koop. Maar hoe zit het aan de onderkant van de markt? Wat staat er in Nederland te koop voor onder de €50.000, dat geen parkeerplek, garage, recreatiewoning is? En om het nog uitdagender te maken; geen appartement. Ik ging op zoek naar huizen mét tuin voor onder de 50k. Hoeveel huis krijg je voor zo’n laag bedrag, en vooral, waar? Kijken jullie mee?

1. Arumerweg 81 in Witmarsum – €39.500.

In Friesland, niet ver van de Afsluitdijk, ligt Witmarsum. Een klein dorpje met iets meer dan 1800 inwoners. Midden in het dorp staat dit kleine huisje van 40m2. Het is eenvoudig, klein en kan hier en daar een likje verf gebruiken, maar het heeft heel veel charme. Ideaal voor een starter, een stel of als recreatiewoning. Er is een zitkamer met open keuken, berging, badkamer met douche en wc en een flinke kamer op de eerste verdieping.

foto: Funda/Kingma & Walinga makelaars
foto: Funda/Kingma & Walinga makelaars

 

2. De Lyts Ein 1 in Oosternijkerk – €40.000

Verder naar het Noorden, richting het Lauwersmeer, in Oosternijkerk, krijg je voor €2,500 meer een vrijstaand huis. Bovendien biedt het meteen flink wat meer ruimte zowel in, als om het huis. Het woonoppervlak beslaat 70m2 en er is een flinke tuin. De keuken is zo oud dat hij weer leuk is, gewoon laten zitten dus. En die schrootjes in het eetkamertje verf je wit, net zoals in de zitkamer. Boven zijn twee slaapkamers en een hoop bergruimte. Buiten in de riante tuin staat een grote berging.

 

foto: Funda/Tjerk Dijkstra
foto: Funda/Tjerk Dijkstra

3. Koopmanlaan 1 in Beerta voor €40.000

Voor hetzelfde geld koop je in Oost Groningen nog meer ruimte (100m2), meer kamers en meer grond (bijna 500m2!), maar moet je wel meteen wat meer geld meenemen om e.e.a op te knappen. Dit vrijstaande boerderijtje ziet er van buiten charmant uit, maar heeft van binnen écht nog even wat aandacht nodig! Maar voor de enthousiaste klusser een leuk project. De zitkamer, eetkamer, drie slaapkamers, keuken en ruimte voor badkamer liggen allemaal op de begane grond. De eerste verdieping is onbegaanbaar en waarschijnlijk ook te laag voor een woonvertrekken. Maar je zou kunnen overwegen de vliering deels weg te breken om de hoogte van het dak zichtbaar te maken in bijvoorbeeld de zitkamer en keuken. De makelaar geeft als optie dat je de boel ook kunt slopen. Ik zou dat echter zonde vinden.

foto: Funda/Ommeland Makelaardij
foto: Funda/Ommeland Makelaardij

 

4. Oude Kerkstraat 13 in Philippine voor 42.000

We zakken af naar Zeeland voor huis nummer 4. Daar staat in het dorpje Philippine, niet ver van Terneuzen, dit eenvoudige huis. Het is met 73m2 niet groot, maar binnen is toch flink wat ruimte. De zitkamer is flink en heeft een apart eetgedeelte. de gedateerde keuken is groot genoeg voor een kleine eettafel en biedt toegang tot de afgesloten tuin. Boven zijn drie slaapkamers en een douche cabine. Er is dus geen badkamer. Die zou de nieuwe eigenaar kunnen maken door een slaapkamer op te offeren.

foto: Funda/Brandax Makelaardij
foto: Funda/Brandax Makelaardij

5. Vrieheidepark 48 in Heerlen voor €42.500

Nog verder naar het Zuiden, in Heerlen om precies te zijn staat het laatste huis. Voor €42.500, of alles wat er minder onderhandeld kan worden, ben je eigenaar van deze casco hoekwoning van ruim 125m2 in een allesbehalve fraaie wijk. Maar je krijgt er wel veel ruimte voor terug. Het huis heeft een grote tuinkamer op de begane grond die als werkkamer of praktijkruimte kan dienen. Op de eerste verdieping een grote zitkamer en ruimte voor een royale eetkeuken. De tweede en tevens bovenste verdieping biedt genoeg ruimte voor twee of drie slaapkamers en een flinke badkamer. Om het huis is ook genoeg ruimte met een voortuin en flinke zij- en achtertuin. Het uitzicht op hoge en grauwe flats is echter niet heel aantrekkelijk. Maar ik geloof dat Heerlen dat sowieso niet is.

foto: Funda/Nationaal Makelaars Collectief
foto: Funda/Nationaal Makelaars Collectief

 

 

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

11 thoughts on “Huizen voor onder de 50.000 Euro – de goedkoopste huizen te koop in Nederland”

 1. Wat leuk je informatie te vinden ! Ik zoek “een woonplek ” voor liefst minder dan 35.000 euro of een werkplek. Als kunstenaar heb je nu eenmaal een klein budget te besteden.
  Ik dacht aan een om te bouwen schuur, loods of ander soort vreemd object om aan te pakken. Maar ik heb geen idee waar ik dit moet zoeken.
  Een afgedankte molen, silo, watertoren, vuurtoren … wat dan ook, om iets mee te doen/van te maken. Maar weg van dat wat zich civilisatie noemt. Ergens afgelegen, rustig.
  Kortom, het hutje op de heide dat in Nederland niet meer te vinden is.
  Mocht je ooit iets tegen komen, mail me dan a.j.b.!
  Hartelijke groet, Marianne.

 2. Erg leuk, je item over goedkoopste woningen in Nederland.
  Ikzelf ben ook zoekende naar een betaalbaar huisje, aangezien ik inmiddels al 3 weken rondzwerf om maar niet in mijn eigen stekkie te hoeven vertoeven, door een treiterbuurman. Wat niet alleen mijn basis (wonen!), maar ook mijn gezondheid al flink heeft aangetast. Maar als je niet in de uithoeken van Nederland wilt wonen, is dat nog een hele uitdaging.
  Ook mij mag je mailen, zodra je iets tegenkomt in deze prijscategorie (of wellicht iets duurder…), liefst in de regio Eindhoven/Den Bosch. 🙂

 3. Ik ben op zoek naar een klein vrijstaand huisje in bos of aan water of op te knappen boerderijtje 60m2 voor rond de €40000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.