De vijf duurste huizen in Amsterdam – gevonden op Funda

Gevonden op Funda
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Op Studiocolumbo.com komen regelmatig de meest exorbitante huizen van sterren voorbij. Vaak staan deze huizen in de sjieke buitenwijken van Los Angeles, of in het peperdure New York. Vraagprijzen van $20 miljoen zijn eerder regel dan uitzondering.  Daar verbleken de vraagprijzen van de vijf duurste huizen in Amsterdam bij.  Wat zijn de duurste huizen in Amsterdam die momenteel op Funda worden aangeboden?

1. Het duurste huis staat te koop voor €4.495.000.

Het is een grachtenpand met ruim 490m2 woonoppervlak en een inpandige garage en zwembad. De gevel dateert uit eind 19e Eeuw, en alles erachter is in 2005 en 2010 opnieuw opgetrokken. Het staat aan de Prinsengracht, precies het stukje tussen de Spiegelgracht en Leidsestraat. Het uitzicht aan de overkant is mooi, maar deze kant van de gracht wordt vooral gekenmerkt door coffeeshops en aggenebbisj restaurantjes. Bovendien is het een soort af- en aanlooproute voor het Leidseplein en de zijstraatjes met toeristenfuikbarren en restaurants. Kortom; van rustige avonden zal niet veel sprake zijn. Voor wie zich regelmatig in het uitgaansleven wil storten is het echte de perfecte plek.

€4.495.000 aan de Prinsengracht - foto: Funda/Engel & Völkers
€4.495.000 aan de Prinsengracht – foto: Funda/Engel & Völkers

Het huis zelf is indrukwekkend. Over smaak hebben we het even niet, dat mag iedereen zelf beoordelen. In totaal zijn er 11 kamers waarvan slechts 4 slaapkamers. Verder zijn er 3 badkamers, een inpandige garage voor 3 auto’s, een  binnenzwembad met sauna, een ‘mediaroom’ en een enorme waskamer.

ccc
€4.495.000 aan de Prinsengracht – foto: Funda/Engel & Völkers

De presentatie laat een beetje te wensen over. Vooral de foto van het zwembad laat zien dat we met een bijzonder object te maken hebben. De tuin ziet er zelfs een beetje rommelig uit. En ik vind het verdacht dat het huis op de buitenfoto is afgesneden net boven de straat. Vermoedelijk ziet dat stukje gracht er niet fraai genoeg uit. Maar waarom dan geen foto van het uitzicht?

 

2. Aan de Keizersgracht voor €4.250.000

Twintig vierkante meter kleiner dan het vorige huis, maar met meet authentieke elementen en sfeer. Dit fantastische 6-laagse grachtenpand, Rijksmonument, kán bijna niet Amsterdamser! De prachtige gevel en veel van de oorspronkelijke details in het interieur stammen uit 1695. De plek is ook geweldig, vlak bij de 9 Straatjes aan een rustiger stukje gracht. Bij het huis hoort een parkeerplek in een nabijgelegen parkeergarage een gracht verder. Dat is niet ideaal, maar nog steeds een luxe.

€4.250.000 aan de Keizersgracht - foto: Funda/MTH Makelaars
€4.250.000 aan de Keizersgracht – foto: Funda/MTH Makelaars

Achter heeft de toekomstige eigenaar beschikking over een diepe, zonnige tuin met veel privacy. In het huis zelf zijn maar liefst 7 slaapkamers, meerdere stijlvolle zitkamers, 5 badkamers en meerdere keukens. Mogelijkheden te over dus! Het geheel is bovendien met respect voor de monumentale waarde gerestaureerd. Een ideaal huis voor een groot gezin met inwonende au-pair of inwonende kwieke ouders (trappen!). Maar je moet wel een dikke portemonnaie hebben.

Schermafbeelding 2014-09-04 om 12.20.43
€4.250.000 aan de Keizersgracht – foto: Funda/MTH Makelaars

 

3. Aan de Zuidas, zónder buitenruimte, voor €3.800.000

Een verrassende om meerdere redenen is dit fonkelnieuwe appartement van ruim 380m2. Vooral vanwege de locatie, aan de Zuidas, maar ook omdat het een appartement is, als enige in de top 5. Het betreft een penthouse met rondom spectaculair uitzicht over de stad en omstreken. In totaal zijn er 3 slaapkamers, één hele grote, en een kleine badkamer, een fitnessruimte, een werkruimte, een enorm woongedeelte met luxe open keuken en meerdere bergruimtes. Beneden is plek voor meerdere auto’s. Maar… er is géén buitenruimte. Dat vind ik voor een dergelijke vraagprijs bijna onacceptabel. Het gebouw is ontworpen door Pi de Bruin. Voor het interieur tekenden Dick Smeding en Jan des Bouvrie.

€3.800.000 aan de Zuidas - foto: Funda/Ramón Mossel Makelaardij
€3.800.000 aan de Zuidas – foto: Funda/Ramón Mossel Makelaardij

De toekomstige bewoner moet een beetje een pioniersmentaliteit hebben. De Zuidas is volop in ontwikkeling en het is natuurlijk afwachten hoe het er hier over bijvoorbeeld 5 jaar uitziet. Er is hoe dan ook genoeg te beleven met diverse horecatenten beneden in de straat. Het Gelderlandplein, een mooi winkelcentrum, ligt op loopafstand.

€3.800.000 aan de Zuidas - foto: Funda/Ramón Mossel Makelaardij
€3.800.000 aan de Zuidas – foto: Funda/Ramón Mossel Makelaardij

 

4. Het voormalige Zwitserse consulaat voor €3.500.000

Pas voor de nummer 4 duiken we het sjieke Oud Zuid in. En nog niet eens echt diep, want we blijven op het Duivelseiland. het stukje Oud Zuid tussen de Hobbemakade, het Museumplein en de van Baerlestraat. Dit enorme hoekhuis heeft tot voor kort dienst gedaan als Zwitsers consulaat. Het is een echt sjiek huis met enorme volumes en klassieke details in architectuur en interieur. Voor de liefhebber hiervan is het instapklaar. Voor wie een wat frissere, moderne uitstraling wil wordt het even aanpoten.

Duivelseiland voor €3.500.000 - foto: Funda/Broersma Makelaardij
Duivelseiland voor €3.500.000 – foto: Funda/Broersma Makelaardij

Het huis is lekker groot en heeft in totaal 7 slaapkamers, drie badkamers, een riante kelder met daglight en stahoogte en een grote studeer/zitkamer op de eerste verdieping. In de presentatietekst wordt gesproken over een tuin met privacy, maar dat valt mij een beetje tegen eerlijk gezegd. Er is ook geen eigen parkeergelegenheid maar pal voor de deur zijn meerdere parkeervakken.

Duivelseiland voor €3.500.000 - foto: Funda/Broersma Makelaardij
Duivelseiland voor €3.500.000 – foto: Funda/Broersma Makelaardij

 

5. De sjieke Apollolaan voor €3.500.000

Eenzelfde vraagprijs als het vorige huis, dus eigenlijk een gedeelde vierde en vijfde plaats. Dit huis ligt ook in Zuid, maar dan in het deel dat in de jaren ’30 tot stand is gekomen. De Apollolaan wordt door velen één van de mooiste lanen van Amsterdam genoemd. De bomenrij aan beide kanten, en het brede plantsoen in het midden geven deze straat absoluut allure. Dit huis staat net op het stukje waar de bomen ontbreken, en officieel heet het hier Albert Hahnplantsoen. Toch is de plek bijzonder. Zowel de Pijp als de Beethovenstraat en Scheldestraat liggen op loopafstand. Dit is bovendien het enige vrijstaande huis in de top 5. En met ruim 550m2 ook het grootste.

De Apollolaan voor €3.500.000
De Apollolaan voor €3.500.000 – foto: Funda/Damstede Makelaardij

Het huis werd in 1929 ontworpen door de bekende architect Herman Ambrosius Baanders. Hij mengde de destijds populaire moderne stijl met typische Amsterdamse-Schoolelementen. Vrijwel alle details zijn nog aanwezig, of met zorg teruggebracht. Er zit bijvoorbeeld nog een originele Raymond Loewekeuken in het huis! In de badkamers zijn de pastelkleurige, blauw en geel, tegeltjes nog te vinden. En de kozijnen zijn niet gerverfd! Oorspronkelijk betroffen het twee woningen. Een benedenhuis en bovenhuis van twee verdiepingen. De huidige eigenaar heeft alles samengevoegd. Er zijn meerdere, ik geloof echt tientallen, kamers dus ruimte genoeg.  De tuin is überhaupt, maar voor Amsterdamse begrippen écht riant met 520m2. En alle omliggende huizen zijn óf vrijstaand, óf twee-onder-een-kap dus je hebt optimale privacy. Op eigen terrein is ruimte voor meerdere auto’s. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar niet al te rigoureus gaat slopen en verbouwen en de badkamers en Loewekeuken laat zitten. Je zou bijna aan de huidige eigenaar willen vragen dat als eis bij verkoop te stellen.

Schermafbeelding 2014-09-04 om 13.59.13
De Apollolaan voor €3.500.000 – foto: Funda/Damstede Makelaardij

 

Schermafbeelding 2014-09-04 om 14.07.17
De Apollolaan voor €3.500.000 – foto: Funda/Damstede Makelaardij

 

Van alle bovenstaande huizen zou de laatste mijn favoriet zijn geloof ik. Ik kom alleen net wat geld tekort….

Welke is jullie favoriet?

 

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

4 thoughts on “De vijf duurste huizen in Amsterdam – gevonden op Funda”

  1. Ook de laatste, maar wat me opvalt is wel de potsierlijkheid van alle 5 interieurs. Smaak en geld gaat blijkbaar zelden samen.

  2. Die laatste! Oh dat zou ik wel graag willen hebben. Maar die andere vier vind ik echt onbegrijpelijk. Maar 2 a drie keer zo groot als ons nieuwe huis, maar wel 10 keer zo duur. En dan ook nog een kleinere tuin. En niet eens in het hippe nieuw west 😉 grachtengordel is zoo 20ste eeuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.