Wat is er te huur in Amsterdam binnen de ring voor onder de €1000,- per maand

Gevonden op Funda
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Amsterdam is duur wonen; dat is geen nieuws. Met name jonge starters op de arbeidsmarkt kunnen lastig een huis vinden. Voor een koophuis verdienen ze volgens de bank nog net te weinig, maar ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning, of staan nog niet lang genoeg ingeschreven. Het is frustrerend als je dan ziet dat je dus gedwongen bent te kijken naar dure huurhuizen, terwijl een klein koopappartement je slechts 450 euro aan hypotheek zou kosten. En huizen onder de 1000 euro zijn schaars. Maar het is niet onmogelijk met een beetje goede wil en energie toch een geschikt huis te vinden. Ik ging alvast op onderzoek uit en stelde mezelf de vraag: “Wat kun je huren in Amsterdam, binnen de ring, voor onder de €1000,- per maand?”

1. Deze tweekamerwoning mét tuin voor €995,- per maand.

foto: Voogd Makelaardij via Funda
foto: Voogd Makelaardij via Funda

In de Balboastraat in de wijk de Baarsjes ligt dit vrolijke appartement. Niet iedereen is fan van deze buurt, maar ik ken zat mensen die er met heel veel plezier wonen. Er zit bovendien goede horeca, er zijn genoeg winkels, openbaar vervoer is perfect, en de huizen hebben sfeer en karakter. Dit slim verbouwde huis meet ongeveer 58m2 en heeft een flinke zitkamer met moderne open keuken, een ruime badkamer en een lekker grote slaapkamer met toegang tot de tuin.

Foto's: Voogd Makelaardij
Foto’s: Voogd Makelaardij via Funda

 

2. Een geweldig vernieuwbouwd appartement op loopafstand van het Westerpark, mét parkeerplaats, voor €940,- per maand

foto: Jacobus Recourt Makelaars via Funda
foto: Jacobus Recourt Makelaars via Funda

Ik kan me herinneren dat deze gebouwen werden gebouwd. Toen als kantoor, in een soort neoclassicistische stijl. Ik heb ze altijd mooi gevonden maar was daar geloof ik wel de enige in. Nu, verbouwd tot appartementen met die kleine balkonnetjes, vind ik ze nog steeds erg sjiek. Ze staan aan de Haarlemmerweg, bij de kruising met de Admiraal de Ruijterweg. In Bos en Lommer dus. Wederom een buurt waar niet iedereen warm voor loopt, maar ik vind dit wel een erg gave plek. Om de hoek ligt het oude dorpje Sloten en je lóópt naar het Westergasterrein! Ook vlak bij ligt een oude woonbotenhaven en een geweldige kringloopwinkel. En een eigen parkeergarage is natuurlijk helemaal te gek. Het pand ligt aan de Haarlemmerweg maar het adres is Molenwerf. Je kijkt dan ook uit op een oude molen. Vanuit deze buurt kun je nog allerlei rafelrandjes van de stad ontdekken, en op de fiets ben je zo in de stad.

Foto's : Jacobus Recourt Makelaars via Funda
Foto’s : Jacobus Recourt Makelaars via Funda

 

3. Meerdere opties aan het Rembrandtpark. Bijvoorbeeld een 2-kamerappartement mét parkeerplaats voor €671

foto: Van der Linden Makelaars
foto: Van der Linden Makelaars

Deze flats aan de Staalmeesterslaan waren vroeger berucht. Hier ging je met bijvoorbeeld een stel vrienden wonen als je écht geen kamer kon vinden. Maar toevallig waren wij er een paar jaar geleden bij een bevriend stel. Hij woonde er al jaren, was er inderdaad ooit gaan wonen met vrienden, en zij was later bij hem ingetrokken. Het viel ons op hoe lekker ruim en comfortabel de appartementen waren.  Inmiddels is het huurbeleid wat strikter en mogen studenten en woningdelers er niet meer huren. Sommige appartementen zijn zelfs verkocht. Dat heeft andere bewoners aangetrokken en daarmee is ook de buurt zelf een stuk verbeterd. Je woont hier aan het park aan de rand van de Baarsjes en bent zo in de stad met de tram of de fiets. Om de hoek staat het Ramada hotel met hotspot skybar Floor 17, dus je hoéft de buurt niet eens uit voor een goede cocktail! Er zijn in de flats ook regelmatig 4- en 5-kamerwoningen beschikbaar. De grootste variant komt qua huur iets boven de €1000,- uit.

 

foto: Van der Linden Makelaars
foto: Van der Linden Makelaars
Van links naar rechts de plattegronden van de 5-, 4- en 2-kamerappartementen aan de Staalmeesterslaan / bron: Van der Linden Makelaars
Van links naar rechts de plattegronden van de 5-, 4- en 2-kamerappartementen aan de Staalmeesterslaan / bron: Van der Linden Makelaars

 

Een tip voor mensen die een huis zoeken: mail alle makelaars die op Funda adverteren met huurhuizen tot 1250,-. De kans is groot dat ze soms maar één advertentie op Funda zetten omdat ze niet voor elk type woning of elke wijk een aparte advertentie willen betalen. Mail wie je bent, wat je doet en wat je zoekt en stuur eventueel een nette foto mee. En laat het aan iedereen weten dat je een huis zoekt. Het kan ook lonen te zoeken op ‘onroerend goed beheer Amsterdam’ en alle bedrijven die je vindt te mailen. En belangrijk; regelmatig bellen! Dan blijf je ‘vooraan’ in de mentale kaartenbak. Succes!

 

 

 

 

 

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.