Tiny Houses in Amsterdam – de kleinste huisjes gevonden op Funda

Gevonden op Funda trends
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

De Tiny House movement is de wereld hard aan het veroveren. Ook in Nederland zijn steeds meer mensen heel serieus bezig met het plannen en bouwen van hun ‘tiny house’. In een stad als Amsterdam, waar de woningmarkt weer in gezonde overspannen toestand is, zijn mensen echter soms gedwongen tot een tiny house. Maar is dat zo erg? Als je de aanhangers mag geloven is een oppervlakte van maximaal 20m2 eigenlijk meer dan voldoende. En met een beetje mazzel woon je dan zelfs aan de gracht! Kijk mee naar de 5 kleinste huisjes die momenteel op Funda te koop staan in Amsterdam.

1. Aan de Prinsengracht, 22m2 voor €160.000

Voor Amsterdamse begrippen een prijsje waarvan je de beperkte oppervlakte snel bent vergeten! En wat een leuk appartement is dit!! De twee dakramen en de dakkapel maken het een bijzonder lichte ruimte. Daarbij doet het zijraam boven de keuken suggereren dat er geen sprake is van buren wat ook een luxe is. Het helpt dat de huidige bewoner het zeer smaakvol heeft ingericht. Toen ik ooit als starter op zoek was naar mijn eerste huisje wilde ik per se een grotemensenslaapkamer, maar als ik nu in die positie verkeerde was dit een serieuze optie.

foto: Broersma Makelaars
foto: Broersma Makelaars

2. Marnixstraat, 23m2 voor 160.000

Ook in het centrum, aan de steeds fraaiere Marnixstraat, ligt dit compacte studiootje. Het is helemaal gerenoveerd met een moderne keuken en badkamer. De huidige bewoner heeft een handige kastenwand met uitklapbed geplaatst, maar je kunt er ook voor kiezen een slaapbank te nemen. Wil je toch liever een apart slaapgedeelte dan kun je overwegen een soort room divider te plaatsen. De Kallax van Ikea is daar erg geschikt voor. Twee grote ramen maken ook dit weer een heerlijk licht appartement.

foto: Rappange Makelaars
foto: Rappange Makelaars

3. Aan de Kinkerstraat, 23m2 voor €149.500

Ook deze compacte studio is tot in de puntjes gerenoveerd. En er is een aparte slaapkamer voor wie dat per se wil. Die is niet groot, maar er kan een tweepersoonsbed in. Hier kan natuurlijk ook een geweldige inloopkast van gemaakt worden. Dan moet er wel gekozen worden voor een slaapbank, en het zitgedeelte is niet heel groot. Ook hier weer lekker veel licht!

foto: Brinkborgh Makelaars
foto: Brinkborgh Makelaars

4. De Korte Geuzenstraat, 23m2 voor €182.500

Een opvallende prijs voor dit kleine appartementje in de Geuzenflat. Er staan er regelmatig meer te koop en die zijn meestal een stuk lager geprijsd. Momenteel bijvoorbeeld staan er twee te koop voor €115.000. Maar die zijn niet zo fraai opgeknapt als in dit geval, en ze hebben geen balkon, een luxe waar dit appartement wél over beschikt. De verbouwing is slim aangepakt. De keuken en badkamer zijn omgedraaid waardoor de keuken opengebroken kon worden naar de zitkamer. Een handige eetbar zorgt dat er geen eettafel meer nodig is. De badkamer is nu ook wat groter en heeft een raam. Maar of de verbouwing en het balkon een meerwaarde van €67.500 waard zijn….Het ziet er allemaal wel erg verzorgd en mooi uit. Je woont hier ook leuk. Genoeg leuke restaurants en winkels om de hoek en uitzicht op het water van de Kostverlorenvaart.

foto: BenS makelaars
foto: BenS makelaars

5. Aan de Albert Cuypmarkt, 24m2 met dakterras voor €170.000

Hulde voor de ontwikkelaar van dit project. Dit perfecte studio-appartementje is ideaal voor een starter. Het is goed ingedeeld met een ruime badkamer, een aparte kast voor een was/droogcombinatie en een compacte, maar complete keuken die in een hoek is geplaatst. Ook hier zorgen drie ramen voor veel licht. Eén van de ramen is zelfs een dubbele openslaande deur naar een Frans balkon waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Maar er is meer, want bovenop het dak beschikt dit appartementje over een eigen dakterras! De prijs is er wel naar. Niet alle starters komen al aan een hypotheek waarmee dit te betalen is.

foto: Heeren Makelaars
foto: Heeren Makelaars

 

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.