Een glas in loodraam dat je telefoon oplaadt

Design Gespot Woonnieuws
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Dit raam, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Marjan van Aubel is opgebouwd uit gekleurde zonnepaneeltjes die met de zon energie opwekken. De energie is genoeg om kleine apparaten als mobiele telefoons op te laden.

Dit glas-in-loodraam van Marjan van Aubel wekt energie op om je telefoon mee op te laden

Van Aubel past vaker zonne-energie en de mogelijkheden daarvan toe in haar ontwerpen. Eerder ontwikkelde ze een tafel met als blad een zonnepaneel. Ook Ikea past inmiddels technologieën toe in hun meubels waarmee telefoons, in hun geval zelfs draadloos, opgeladen kunnen worden.

Ik vind overigens het ontwerp van het raam, waar zelfs een grafisch ontwerper uit Londen aan te pas is gekomen, niet heel bijzonder. En  de foto met dat plantje zelfs een beetje lullig. Maar het idee is heel leuk, en bovendien heel handig, zeker als je een raam op de zon ‘over’ hebt!

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.