Wat doen we op de muren van onze slaapkamer?

Inspiratie
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Een paar jaar geleden hebben wij onze hal, trappenhuis, overloop en slaapkamer opnieuw laten schilderen. De bedoeling was een lavendelblauw, maar het is een beetje babyblauw geworden. Het biedt perpectief met de juiste aanpak, maar ik ben er toch niet helemaal tevreden over. Omdat de leuning langs de trap los was gekomen en de muur daardoor opnieuw gevoegd moet worden, moet er sowieso geschilderd worden. Leuk om over na te denken, maar waar ik normaal best snel een keuze durf te maken, twijfel ik nu meer. Langs de trap willen we een neutrale kleur voor onder de lambrisering, en dan idealiter iets sjieks erboven dat we overal doortrekken. Maar wat? Ik denk zelf aan een donkere kleur. De gang en trappenhuis zijn niet groot, maar het is een fabeltje dat donkere kleuren een ruimte klein(er) maken. Het hangt er helemaal van af welke donkere kleur je gebruikt. Een alternatief is een geruiten lambrisering en dan een complementerende kleur op de muur. Heel sjiek, maar wellicht een beetje té? Kortom; tijd voor inspiratie. Ik heb al enkele plaatjes verzameld op Pinterest. Kijken jullie mee?

bron: remodelista.com
bron: remodelista.com

Geweldig mooie kleur. zeker omdat wij ook mooie paneeldeuren hebben en die combinatie erg mooi is. En een mooie basis voor onze verzameling lijstjes met foto’s, etsjes, tekeningen en andere plaatjes. Punt is alleen dat er een donkere, bijna zwarte,  (nep)houten vloer ligt. Misschien dat dit samen weer wat te donker wordt.

bron: unexpectedinteriors.blogspot.com
bron: unexpectedinteriors.blogspot.com

Prachtig! Het is behang, dus het loopt wellicht flink in de kosten, maar ik zie dit helemaal voor me. We hebben zelfs al rode kapjes. Mooi ook met dat rotan headboard! Ik weet alleen niet of ik dit dan overal zou willen. En ik ben wel een beetje bang dat dit snel gaat vervelen. Bovendien overwegen we toch binnenkort wellicht de boel te verkopen en dan zou dit mensen wel eens af kunnen schrikken…..

bron: architecturaldigest.com
bron: architecturaldigest.com

Ook gaaf. Maar wel erg druk. En ik zou dan een rustigere sprei willen. Ook omdat deze me te veel doet denken aan die goedkope spreien die je vroeger bij Xenos kon kopen en die iedereen op de academie over de bank had liggen.

 

bron: curbly.com
bron: curbly.com

Ook heel mooi. En een prachtige basis voor wat fellere kleuren. En ik heb zelfs nog een zebraprint kleed liggen. Ik vind dat koraalrood in die lampenvoet ook geweldig. En mooi met een dikke witte plint….

 

bron: stylemepretty.com
bron: stylemepretty.com

Omdat onze slaapkamer niet heel licht is, hij zit op een oude bergzolder, zou een lichte kleur ook een optie kunnen zijn. Hij is daardoor ook heel hoog en er zit een katrolbalk in het plafond. Er ‘gebeurt’ dus al genoeg om een neutrale basis te kunnen hebben. Maar nadeel is dat een lichte kleur ook zo somber kan uitslaan zonder direct daglicht. En ik heb denk ik te veel rommel om het lang zo steriel en licht te houden. Bovendien zie je er ALLES op!

bron: apartmenttherapy.com
bron: apartmenttherapy.com

Ook heel mooi! Misschien iets te blauw. Maar een geweldige basis voor alle lijstjes en een beetje rommel ziet er bij blauw veel minder storend uit. (tip; ben je rommelig? kies voor blauw in huis!)

bron: apartmenttherapy.com
bron: apartmenttherapy.com

Ook schitterend. Een mooi textuurbehang. Bijvoorbeeld een chintz, zijde of linnen. Ook hier moet meteen een diepere portemonnaie voor worden meegenomen en het is vrij kwetsbaar. Maar wel heel erg mooi. Overigens voorzie ik een come-back voor jute. Dat hing vroeger bij ons in de kinderslaapkamers tot mijn broer er allergisch voor bleek.

thezhush.blogspot.com
thezhush.blogspot.com

Ik wordt al duizelig als ik naar het pláátje kijk, dus ik denk dat het geen goed idee is, maar wat is het gaaf! En gedurfd. Bovendien ook mooi met de zwarte vloer en de perzen die we hebben liggen op de slaapkamer. En ik denk ook nauwelijks besmettelijk….

 

Jullie zien het; ik ben er nog niet uit. Bovendien heeft Dave er natuurlijk ook wat over te zeggen. Ik blijf nog even pinnen. Ben je benieuwd naar de andere plaatjes die ik bewaar? Neem dan een kijkje op mijn Pinterestboard!

 

Voor nu een gelukkig nieuw jaar!

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

4 thoughts on “Wat doen we op de muren van onze slaapkamer?”

  1. Ja, Pieter, liever grijs in plaats van blauw of antraciet-zwart. Maar wel een mooie warme kleur erbij, natuurlijk. Ik denk eerder aan kiezelgrijs (dus met ietsje zand erin) en dan niet met ecru, want dat wordt te saai en Riviera-Maison-like. Doe alsjeblieft geen zwart-witte ruitjes want je wordt hoorndol. Brede zwart-witte strepen zijn dan veel mooier, en op een bepaalde manier ook wel rustig. Ik denk niet dat eventuele kopers zich erdoor laten afschrikken.
    Trouwens, het lijkt me lastig inrichten als je steeds in je achterhoofd hebt dat je binnenkort misschien wel weggaat. Doe gewoon lekker of je niet weggaat maar hou het wel betaalbaar. Dus geen stof aan de wand, want duur en allergie bevorderend, zeker niet handig in een slaapkamer. Nou ja, voor een ander denken is altijd makkelijker dan voor jezelf. Dat is ook het leuke van ons vak.
    Een gezond en sprankelend 2015 gewenst! kussen van pi /Pietha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.