5 keer wonen in Amsterdam met meer dan 500m2 tuin voor onder de 5,5 ton

Gevonden op Funda
0 Flares Filament.io 0 Flares ×

In mijn jeugd in Haarzuilens hadden we een tuin van 1850m2. Dat was flink, maar ouders van vrienden in hetzelfde dorp hadden soms wel 10.000m2 of meer. Maar alles is relatief.  Nu in centrum Amsterdam hebben we een balkonnetje van nog geen 2m2 waar we dik tevreden mee zijn. De nieuwe bewoners straks hopelijk ook, want op dit moment zijn we bezig met de aankoop van een nieuw huis waar we hopelijk mogen beschikken over in totaal zo’n 100m2 wat voor Amsterdamse begrippen een ongekende luxe is. Maar het kan altijd groter; ook in Amsterdam. En dat je daar niet meteen een evenredig dikke portemonnee voor nodig hebt bewijst deze lijst: 5 keer wonen op méér dan 500m2 voor mínder dan 5,5 ton; in Amsterdam!

1. Lutkemeerweg, 710m2 voor €399.000*

Het heet officieel nog Amsterdam, en valt onder het oude stadsdeel Osdorp. Om de hoek ligt de landelijke Osdorperweg die op een gegeven moment tussen de flats door de stad in leidt. Daar stopt ook een bus dus de stad is makkelijk bereikbaar. Het huis kost zelf slechts €125,000 maar daarmee is de grond nog niet van jou. De jaarlijkse canon voor erfpacht bedraagt iets minder dan €11.000 en bovendien heeft de huidige eigenaar een achterstand. De vraagprijs van bijna 4 ton is een inschatting van de benodigde ruimte wil je de achterstand inlopen en de erfpacht kunnen dragen. En dan ben je er nog niet. Het huis, met 95m2 niet groot, heeft flink wat liefde en aandacht nodig. Maar dan woon je hier heerlijk rustig en vrij.

foto: Hallie & van Klooster Makelaars
foto: Hallie & van Klooster Makelaars

2. Durgerdammergouw, 1645m2 voor €550.000

In het buitengebied van Noord, tussen Durgerdam en Ransdorp, staat dit kleine huisje. De makelaar geeft het zelf al aan; dit is waarschijnlijk interessanter als bouwkavel, dan dat mensen het kleine huisje dat er staat nog op gaan knappen. Maar het is bewoonbaar, dus het mag op deze lijst. De plek is fenomenaal.  Aan alle kanten kijk je uit over de weilanden. Ook hier rijdt een bus die van- en naar de bewoonde wereld in Amsterdam Noord rijdt. Wij hadden niet ver van hier bijna een huis gekocht maar vonden het toch wat té afgelegen. Maar voor wie rust zoekt en met fiets, scooter of OV (met overstap) de stad onder handbereik wil is dit een heerlijke plek!

Foto: Hoekstra en van Eck makelaars Amsterdam Noord
Foto: Hoekstra en van Eck makelaars Amsterdam Noord

3. Osdorperweg, 995m2 voor €350.000

Niet ver van huis nummer 1, aan het landelijke gedeelte van de Osdorperweg staat dit eenvoudige, deels houten, huis. het ligt echt vlak bij de bebouwing van Osdorp dus je kunt met een beetje goede wil lopend, maar zeker op de fiets, boodschappen doen.  De tram is dus ook niet ver. Het staat al een tijdje te koop maar ik vermoed dat mensen er niet goed raad mee weten. Op het huis valt eigenlijk niets aan te merken. Een likje verf binnen en misschien buiten geven het misschien nét iets meer sjeu want het oogt nu allemaal wat saai. Maar voor deze prijs een huis van deze oppervlakte (125m2!), zo’n tuin, zo dicht bij de stad mag je niet klagen. Een groot deel van de tuin wordt overigens in beslag genomen door een grote garage/bedrijfsruimte. Die kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Er blijft genoeg tuin over om groene vingers de kost te geven.

foto: Barnhoorn Vermeer Makelaars o.g.
foto: Barnhoorn Vermeer Makelaars o.g.

4. Zuideinde, 535m2 voor €369.511

In Noord, binnen de ring, aan een zijpaadje van het Zuideinde, ligt deze vrolijke woonark. Op een plekje waarvan, volgens de makelaar, bewoners in de buurt het bestaan niet weten. De ark ligt aan het eind van het pad en heeft dus rondom vrij uitzicht aan de achterkant. Aan de voorkant kijk je de grote, eigen tuin in.  Als ik de foto’s bekijk vermoed ik dat er een B&B in heeft gezeten of zit. Dat is niet zo gek want de stad is heel makkelijk bereikbaar vanaf hier. Bovendien ligt de NDSM werf ook vlakbij dus je hoeft het stadsdeel, of zelfs de wijk, niet uit voor een ruim aanbod festivals, horeca en winkels. Het ziet er bovendien allemaal goed onderhouden uit. Ook fijn, bij een woonboot of ark hoe je geen overdrachtsbelasting te betalen. Ook deze ark staat al een tijdje te koop dus er kan misschien nog wat af van de prijs. Dan woon je dus in een klein paradijsje voor €350.000,-.

foto: 11 makelaars
foto: 11 makelaars

5. Raasdorperweg, 844m2 voor €449.500

Dit huis staat voor mijn gevoel al jaaaren te koop. Het ligt aan de Raasdorperweg, ook weer in de buurt van de Osdorperweg. In dit geval liggen de voorzieningen in Halfweg en Zwanenburg waarschijnlijk dichterbij dan die in Amsterdam, maar het adres is toch echt Amsterdam. Dat dit huis nog niet is verkocht zal te maken hebben met de staat en afwerking, netjes maar niet heel fraai, gedateerd en een beetje een ratjetoe, maar ook met de wel heel erg beeldbepalende bijgebouwen en rare overdekte serre. Dat zou je het liefst allemaal afbreken om de royale perceeloppervlakte optimaal te benutten. Maar dan moet je dus binnen ook nog flink uitpakken. Misschien dat het dan toch beter geschikt is voor iemand die een bedrijf aan huis heeft en die bijgebouwen juist wél wil handhaven.

foto: De Groot en Compagnons
foto: De Groot en Compagnons
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Reddit 0 Email -- StumbleUpon 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.